Svømning

Jeanette Ottesen kommer med ny undskyldning

Lotte Friis følte sig "enormt blottet og sat til skue" af kollegas bog. Jeanette Ottesen undskylder nu på ny.

Den tidligere topsvømmer Jeanette Ottesen erkender nu, at hun har trådt ved siden af med sin nye bog, der udkommer torsdag.

I et kapitel af bogen undskylder hun, at hun har deltaget i mobning af sin tidligere svømmekollega Lotte Friis.

Men den undskyldning har fået stor kritik på sociale medier. Det har onsdag fået Jeanette Ottesen til at reagere på Instagram.

- Jeg tager ansvar for, at min undskyldning i bogen ramte helt ved siden af, og at jeg igen har forurettet Lotte. Jeg forstår til fulde Lottes reaktion, skriver hun.

Kom til at "ansvarliggøre Lotte"

I bogen, som TV 2 og har andre medier har bragt uddrag af, beskriver Jeanette Ottesen, hvordan Lotte Friis kontinuerligt og i mange år blev mobbet af andre elitesvømmere i regi af Det Nationale Træningscenter, NTC, i Bellahøj.

Jeanette Ottesen, der er ambassadør for antimobbeorganisationen MOT, fortæller også, at Lotte Friis er "et klassisk mobbeoffer” og en ”fedtmule”.

Blandt andet derfor er hun blevet beskyldt for at mobbe videre i forsøget på at undskylde.

- Det var mit ønske at sætte fokus på mobning, men jeg er i stedet kommet til at reproducere og ansvarliggøre Lotte. Det var det sidste, jeg ville, men jeg kan godt se, at det desværre er, hvad jeg har gjort. Det er jeg ked af, skriver Jeanette Ottesen på Instagram.

De to 33-årige kvinder er to af Danmark mest succesfulde svømmere. Lotte Friis har adskillige guldmedaljer ved VM og EM og er optaget i Sportens Hall of Fame. Jeanette Ottesen er med 50 medaljer alle tiders mest vindende danske svømmer.

Næring til misforståelse

Lotte Friis har fortalt til TV 2, at hun i sidste uge blev ringet op af Jeanette Ottesen, der gav en personlig undskyldning for mobningen og forklarede, at der også i bogen ville være en undskyldning.

Men hun fortalte ikke, at forløbet ville blive så nøje genfortalt, og derfor føler Lotte Friis sig ført bag lyset, udover at hun også føler sig "enormt blottet og sat til skue".

- Jeg er uforstående over for, hvorfor min historie skal fortælles, uden jeg har accepteret det eller kommet med inputs til det, har hun sagt.

Efter at Lotte Friis delte sine tanker om bogen og undskyldningen, gled Jeanette Ottesen i første omgang af på kritikken. Hun forsvarede sig med, at det var "min historie", og at hun havde besluttet at være bundærlig.

Onsdag er hun anderledes imødekommende over for kritikken.

- Det er en udbredt misforståelse, at den, der bliver udsat for mobning, selv "kan gøre for det" og "skal lære at sige fra". Den misforståelse er jeg også selv kommet til at give næring i min bog. Det er en stor fejl, skriver hun.

Jeanette Ottesen slutter sit opslag med at skrive, at hun ikke har yderligere kommentarer.