Samfund

Politiet går ind i sag om mulige overgreb på kostskole

11 af kostskolens tidligere elever er gået til Aalborg Kommune med deres historier om deres tid på skolen.

Syd- og Sønderjyllands Politi indleder nu en nærmere undersøgelse af mulige overgreb, afstraffelser og psykisk vold, der skal have fundet sted på Gravenshoved Kostskole.

Det fortæller vicepolitiinspektør Jacob Ulvedal Andersen i en pressemeddelelse fra Aalborg Kommune fredag.

At man nu vælger at undersøge sagen nærmere skyldes, at politiet har været i kontakt med en talsperson, som gruppen af tidligere elever fra kostskolen har udpeget.

Drevet af Aalborg Kommune

Tirsdag indgav kommunen en anmeldelse til politikredsen. Siden da har politiet undersøgt anmeldelsen.

I alt 11 af kostskolens tidligere elever har indberettet skriftlige udlægninger af deres oplevelser til Aalborg Kommune. Det skriver den i pressemeddelelsen.

Kostskolen var ejet og drevet af Aalborg Kommune og Aalborg Amt frem til 1992, hvor den lukkede. Den lå i Christiansfeld og var ifølge TV 2 Nord hovedsageligt hjem for børn fra Aalborg.

Gode erfaringer med skolen

Henning G. Jensen, der dengang var rådmand for Socialforvaltningen i Aalborg Kommune, sagde til mediet, at han aldrig har hørt om klager fra eleverne på Gravenshoved Kostskole.

Ifølge ham havde kommunen dengang gode erfaringer med skolen.

På nuværende tidspunkt har politiet ikke yderligere at tilføje om sagen, oplyser det i pressemeddelelsen. Men de opfordrer alle, der har viden om sagen, til at kontakte politiet.