Samfund

Nordjysk flyselskab går konkurs

Årsagen er coronavirus, som har begrænset flyaktiviteten markant.

Det nordjyske flyselskab Great Dane Airlines har mandag eftermiddag erklæret sig konkurs. Det skriver Nordjyske, der har talt med indehaveren Eigild Christensen.

Årsagen er coronavirus, der har begrænset flyaktiviteten markant. Cirka 80 medarbejdere er blevet fyret, og alle fly er aflyst.

Ifølge tal fra Det Centrale Virksomhedsregister lød virksomhedens underskud for 2020 på 50,6 millioner kroner.

Det er ifølge TV 2 Nord dobbelt så meget som underskuddet året før.

Eigild Christensen fortæller til Nordjyske, at han har tabt mellem 85 og 100 millioner kroner i de tre år, han har ejet selskabet.

- Jeg har det rigtigt skidt med det, men det er klart, at det er det muliges kunst. Vi kan ikke holde liv i selskabet til ingen verdens nytte, siger indehaveren til Nordjyske.

Kun én ting at gøre

Til CHECK-IN.dk oplyser han, at ordrebogen er tom.

- Vi har alt for lidt at flyve med i vintersæsonen, og vi ser ind i et halvt år, hvor det koster fem millioner kroner om måneden. Så der er kun en ting at gøre, og det er at lukke det, lyder det.

Han siger desuden, at det har "været en svær beslutning" og afviser samtidig, at selskabet kan genopstå på ny.

Har tidligere måttet fyre medarbejdere

Great Dane Airlines har tidligere under coronakrisen måttet fyre 32 medarbejdere, som både talte kabinepersonale og piloter.

Direktør Thomas Hugo Møller afviste dog på daværende tidspunkt ikke, at medarbejderne kunne blive genansat igennem en jobdelingsordning.

Flyselskabet blev stiftet i 2018 og debuterede med de første flyvninger i 2019. Det havde hovedkontor i Aalborg Lufthavn.

De havde en noget turbulent start, da en medejer i 2019 måtte trække sig, efter det kom frem, at han havde pyntet på sit cv.

TV 2 har forsøgt at få en kommentar fra indehaver Eigild Christensen og direktør Thomas Hugo Møller.