Samfund

Nedbrud i én region skaber lang telefonkø hos lægevagten i en anden

Region Hovedstaden opfordrer syge i Region Sjælland til at møde op på sygehuset i stedet for at ringe 1813, hvor der nu er over en times ventetid.

Et Telenor-nedbrud i Region Sjælland betyder, at der er over en times ventetid, hvis man skal igennem til lægevagten i Region Hovedstaden.

Region Sjælland opfordrer derfor danskere, der har brug for lægehjælp, til ikke at ringe til lægevagten, men i stedet møde op ved nærmeste lægevagt på sygehusene.

Fra Region Hovedstaden lyder det, at man som borger ikke skal ringe til lægevagten i Region Hovedstaden.

- Bor du i regionen (Region Sjælland, red.) og har behov for akut hjælp ved sygdom/skade, så søg mod nærmeste lægevagt på sygehusene. Ring ikke til akuttelefonen 1813, som er lægevagten for borgere i Region Hovedstaden.

Det oplyser de to regioner på Twitter.

Søndag eftermiddag lyder beskeden på 1813 i Region Hovedstaden, at der er en forventet ventetid på over 70 minutter.

Fejl i Telenor rammer få fastnetkunder

Telenor oplyser til TV 2, at der søndag morgen opstod et nedbrud i netværket på Sjælland, som gør at nogle få fastnetkunder, der benytter ISDN30-løsning, oplever problemer med at foretage og modtage opkald på Sjælland, Lolland, Falster og Møn.

- Det er en løsning, som gør, at kunderne kan besvare flere opkald samtidig på samme nummer. Vores teknikere arbejder målrettet på at løse fejlen. Arbejdet med fejlretningen har højeste prioritet, oplyser Rikke Juul Rokkedal Therkildsen, der er Telenors kommunikationschef, i en skriftlig kommentar til TV 2.

Telenor bekræfter over for TV 2, at lægevagten i Region Sjælland "beklageligvis" er berørt af fejlen.

Nedbruddet i Region Sjælland og travlhed hos lægevagten i Region Hovedstaden kommer oven i den travlhed, som mange akutafdelinger i hele landet i forvejen oplever, sådan som TV 2 har beskrevet flere gange i sidste uge.

Årsagerne er, at flere virusser lige nu rammer danskerne, hvilket giver travlhed på landets børne- og akutafdelinger, men også hos de praktiserende læger.