Samfund

Tre dræbt i ulykker på motorveje

To personer mistede sent onsdag livet på E45. Natten til torsdag døde en mand ved udfletningen på Køge Bugt Motorvejen.

To mænd afgik onsdag aften ved døden efter en ulykke på motorvej E45 ved Sdr. Borup nær Randers.

Det oplyser vagtchef Morten Bang ved Østjyllands Politi.

De to mandlige bilister på henholdsvis 60 og 69 år sad i hver sin bil, da de forulykkede, fortæller vagtchefen.

De pårørende er blevet underrettet.

Efterforsker forløbet

Det er uvist, hvordan ulykken opstod. Det er politiet natten til torsdag i gang med at undersøge.

- Vi er ikke færdige på stedet endnu. Vi er til stede for at efterforske og fastlægge hændelsesforløbet, siger Morten Bang omkring klokken 01.00 natten til torsdag.

Motorvejen er under undersøgelserne og oprydningsarbejdet spærret. Vagtchefen forventer, at den vil blive genåbnet i løbet af natten.

Det drejer sig om tilkørslen på E45 ved Sdr. Borup i sydgående retning og det nordgående spor ved Ødum-afkørslen, skriver politiet på Twitter.

Politiet fik anmeldelsen klokken 21.57 om et færdselsuheld i det sydgående spor.

Politiet har desuden en bilinspektør på ulykkesstedet.

En bilinspektør er en teknisk ekspert, som blandt andet via opmålinger på ulykkesstedet og ved undersøgelse af de implicerede køretøjer skal forsøge at finde frem til en årsag til ulykken.

Det er ofte bilinspektørens opmålinger af for eksempel bremsespor og andre forhold på ulykkesstedet, som danner grundlag for en vurdering af de involveredes hastighed.

Ulykke nær Køge

I en anden trafikulykke har en 46-årig mand fra Nordsjælland mistet livet nær Køge.

Det oplyser pressemedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi Martin Bjerregaard til TV 2 torsdag morgen. De pårørende er underrettet.

Politiet fik anmeldelsen om ulykken klokken 01.38 natten til torsdag.

Manden var alene i bilen, og der var tale om en soloulykke.

Ulykken skete ved udfletningen på Køge Bugt Motorvejen, hvor motorvejen deler sig i en vestgående og en sydgående retning.

Politiets undersøgelser har vist spor i rabatten. Det tyder på, at han har mistet herredømmet over bilen i udfletningskurven, så bilen rullede rundt og landede på taget.

En af de første forbipasserende på stedet var tilfældigvis en læge, som kunne konstatere, at den 46-årige ikke stod til at redde.

Hele Sydmotorvejen ved Køgebugtudfletningen var spærret efter ulykken, men politiet skrev klokken 03.36 natten til torsdag, at den var åben igen.