Coronavirus

Populære turistmål bliver grønne i rejsevejledningen

Campania i Italien og De Kanariske Øer i Spanien er grønne fra lørdag morgen.

De Kanariske Øer skifter farve fra gul til grøn i den seneste opdatering af Udenrigsministeriets rejsevejledninger.

Det betyder, at danske turister kan besøge populære turistmål som Tenerife, Gran Canaria og Lanzarote uden at skulle testes for coronavirus, når de vender hjem igen, uanset om de er vaccineret eller ej.

Udenrigsministeriet opdaterer sine rejsevejledninger hver fredag, og dagens ændringer gælder fra lørdag 18. september.

Campania bliver grøn

Regionen Campania i det sydlige Italien ændres også fra gul til grøn. Det er i den region, man finder millionbyen Napoli og den populære kyststrækning Amalfikysten.

Det er smittesituationen i et land eller region, der afgør farven i de danske rejsevejledninger. Farven har betydning for, hvilke krav danske rejsende mødes med, når de vender hjem til Danmark igen.

Dog kan de forskellige lande have regler for indrejse, som man skal være opmærksom på, inden man tager sted.

Det er også tilfældet i Spanien, som fra mandag 20. september kræver, at rejsende fra Region Hovedstaden, Midtjylland, Sjælland og Syddanmark medbringer en negativ PCR- eller hurtigtest, som maksimalt må være 72 timer gammel. Kravet gælder dog ikke, hvis man er færdigvaccineret. Det skriver den danske ambassade i Spanien.

Rumænien bliver gul

Imens den spanske øgruppe og den sydlige italienske region ændres til grøn, skifter Rumænien den anden vej, og hele landet bliver gult.

Det betyder, at man skal testes for coronavirus, når man vender hjem fra landet, med mindre man er færdigvaccineret eller immun fra tidligere smitte.

Danmark åbner nu også for indrejse fra Uruguay.

Det sydamerikanske land har dog betydelige indrejserestriktioner over for rejsende fra Danmark, derfor har landet farven skraveret orange.

Det betyder, at der er begrænset risiko for smitte, men Udenrigsministeriet fraråder ikke-nødvendige rejser på grund af indrejserestriktioner.