Samfund

Sygeplejerskerne pålægges bod for arbejdsnedlæggelse

Torsdag morgen nedlagde 200 sygeplejersker ved Aalborg Universitetshospital arbejdet.

Arbejdsretten pålægger sygeplejersker, der har deltaget i overenskomststridige arbejdsnedlæggelser, bod på enten 56 eller 86 kroner per nedlagt arbejdstime.

Det står klart, efter at Dansk Sygeplejeråd (DS) torsdag var i Arbejdsretten for anden gang.

Boden på 56 kroner gælder for de sygeplejersker, der deltog i overenskomststridige arbejdsnedlæggelser før Arbejdsrettens pålæg om at genoptage arbejdet og holde det normaliseret sidste torsdag 9. september.

Sygeplejersker, der har deltaget i nedlæggelser af arbejdet efterfølgende, pålægges en bod på 86 kroner i timen.

Derudover kan alle sygeplejersker, der har deltaget i de overenskomststridige arbejdsnedlæggelser, trækkes i løn svarende til de timer, de har været væk fra arbejdet.

Alle, der har deltaget, kan trækkes i løn

I en pressemeddelelse fra Dansk Sygeplejeråd udtaler formand Grete Christensen, at Arbejdsrettens dom er blevet videreformidlet til alle medlemmerne.

- Vi understreger endnu en gang, at de overenskomststridige arbejdsnedlæggelser er noget, som vi klart må tage afstand fra, og det må stoppe nu, siger hun.

DS-formanden tilføjer, at kampen for et bedre sundhedsvæsen og højere løn til sygeplejerskerne ikke kan vindes gennem arbejdsnedlæggelser.

Siden Folketinget greb ind og afsluttede strejken, har sygeplejersker landet over deltaget i overenskomststridige arbejdsnedlæggelser.

Senest nedlagde 200 sygeplejersker ved Aalborg Universitetshospital arbejdet torsdag morgen.