Samfund

SDU Fitness dropper forbud mod sports-bh'er efter postyr

Regler fra 2013, der forbyder sports-bh'er, skal nu revideres.

Efter heftig kritik dropper fitnesscenteret SDU Fitness et forbud mod træning i sports-bh'er.

Forbuddet blev indført af respekt for "kulturelle forskelle" samt hygiejnemæssige hensyn, men er blevet heftigt kritiseret for at seksualisere kvindekroppen unødigt.

Ved et ekstraordinært bestyrelsesmøde tirsdag aften har SDU Fitness drøftet de interne ordensregler og besluttet at revidere dem.

I en pressemeddelelse sendt til TV 2 skriver bestyrelsesformand Victor Bjerre:

- I første omgang opdaterer vi ordensreglementet, så det er mere tidssvarende og i større grad ligner landets store fitnesskæder - træning i sports-bh vil derved også blive tilladt.

Victor Bjerre skriver videre, at bestyrelsen vil sørge for, at medlemmerne i SDU Fitness inddrages i det planlagte arbejde med opdateringen af hele ordensreglementet.

Forbud repræsenterer et "udfaset kvindesyn"

De gældende regler stammer fra 2013, men har været heftigt debatteret på en intern Facebook-gruppe for SDU-studerende og affødt en underskriftsindsamling mod forbuddet.

En af initiativtagerne bag den indsamling er medicinstuderende Nivi Meyer, som selv har oplevet at blive kontaktet af en ansat i SDU Fitness, der gjorde hende opmærksom på, at man ikke måtte træne i sports-bh.

- Jeg synes, at det er udtryk for et udfaset kvindesyn, at man ikke må træne i en sports-bh, hvor man viser maveskind. En sports-bh er helt mainstream-påklædning i et fitnesscenter, siger Nivi Meyer til Jyllands-Posten.

SDU Fitness har formuleret deres regler uafhængigt af Syddansk Universitet, der ikke har regler for påklædning, forklarer SDU's konstituerede rektor, Ole Skøtt, i en skriftlig kommentar.