Coronavirus

Fejl i coronapas skaber problemer efter tredje stik

Omkring 50.000 danskere er omfattet af tilbuddet om revaccination.

En fejl i coronapasset giver problemer for folk, der har fået et tredje vaccinestik.

Det oplyser Sundhedsdatastyrelsen til DR.

Fejlen betyder, at dokumentationen for det første vaccinestik forsvinder i appen, når personer har fået deres tredje stik.

Det kan give problemer for folk, der vil rejse til udlandet efter tredje stik, fordi nogle lande først anser borgere som færdigvaccinerede et vist antal dage efter det andet stik.

- Idet den første vaccination i øjeblikket ikke vises, vil det i passet se ud, som om færdigvaccinationen først er sket for ganske nylig, skriver Sundhedsdatastyrelsen i en mail til DR.

Opfordrer til PCR-test

Sundhedsdatastyrelsen kan ikke sige, hvornår fejlen i coronapasset er rettet og opfordrer i mellemtiden personer, der skal ud at rejse, til at bruge PCR-test som dokumentation.

Foreløbig er det personer med svækket immunforsvar, der risikerer at stå med udfordringen, da det er dem, der er blevet tilbudt tredje stik. Det vil sige ældre og personer med særlige sygdomme. Herunder plejehjemsbeboere og dialysepatienter.

Sundhedsstyrelsen har vurderet, at omkring 50.000 personer er omfattet af tilbuddet om tredje stik.

Styrelsen har desuden understreget, at det er vigtigt at sige ja til tilbuddet, da der er risiko for at blive smittet, selvom man er færdigvaccineret, og personer med svækket immunforsvar tager dårligere imod vaccinen.

Over 12.000 har fået tre stik

De første danskere til at modtage tredje stik blev vaccineret for tredje gang i sidste uge.

Tirsdag blev 5584 revaccineret, dermed har i alt 12.509 personer fået tredje stik. Det skriver sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på Twitter.

Sundhedsstyrelsen forventer, at personale i sundhedsvæsenet og på plejehjem vil blive tilbudt tredje stik som de næste.