Coronavirus

Nyt coronatiltag taget i brug - 51 tog imod tilbuddet

Det er ikke blot ved kulturbegivenheder, at pop-up-vaccinationer tilbydes. Også Bilka og Føtex lægger lokaler til coronastik.

Lørdag blev et nyt coronatiltag taget i brug for første gang.

Fra nu af vil vaccinationsboder nemlig dukke op i forbindelse med større, udvalgte kulturarrangementer.

Første pop-up-sted blev sat op i Fælledparken i København i forbindelse med lørdagens store The Minds of 99-koncert i Parken, og her valgte 51 borgere at takke ja til et stik, inden koncerten gik i gang.

Det oplyser Region Hovedstaden til TV 2.

Pop-op i Aarhus

Indtil nu har 75,6 procent af den danske befolkning valgt at takke ja til vaccinationen, men regeringen ønsker endnu flere vaccinerede. Derfor vil flere kulturbegivenheder fremover blive ledsaget af et tilbud om et vaccinestik.

- Jo flere der er vaccineret, jo mere trygt vil det være for alle at deltage i flere kulturbegivenheder, lød det fra kulturminister Ane Halsboe Jørgensen (S) i en pressemeddelelse lørdag.

Er man uvaccineret, musikglad og befinder sig i Aarhus i den kommende uge, vil man også her kunne takke ja til en vaccine. Her vil de musikalske indslag til årets Spot Festival nemlig være ledsaget af pop-up-vaccinationssteder.

En liter mælk og en coronavaccine, tak

Det er ikke kun kulturlivet forundt at kunne tilbyde besøgende en coronavaccine. Lørdag blev det også muligt at lade sig stikke i forbindelse med dagligvareindkøbet.

Føtex og Bilka har nemlig valgt at lægge lokaler til pop-up-vaccinationer i deres varehuse. Tilbuddet gælder i 16 ud af landets 19 Bilka-butikker og en række Føtex-butikker over hele landet.

Selvom den nuværende vaccinationstilslutning i Danmark er "rigtig flot", ønsker Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, nemlig, at flere unge lader sig vaccinere. Det er især målgruppen fra 20 til 29 år, som han håber bliver lokket til at lade sig vaccinere af pop-up-vaccinationerne.

TV 2 var lørdag et smut forbi Bilka i Hundige, hvor 30-årige Thomas Madsen tog kampen op mod sin nåleskræk og lod sig stikke i varehusets amme-rum. Læs, hvordan det gik, her.