Coronavirus

I aften er der pop up-vaccination til koncert i Parken – flere arrangementer følger trop

Tilbuddet skal være med til at få gang i kulturlivet igen, lyder det fra minister.

Fra lørdag vil det være muligt at blive vaccineret mod coronavirus ved større kulturarrangementer som eksempelvis koncerter og små festivaler.

Det oplyser Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

Jo flere der er vaccineret, jo mere trygt vil det være for alle at deltage

Ane Halsboe Jørgensen, kirke- og kulturminister

Det gælder for eksempel ved lørdagens Minds of 99-koncert i Parken, ligesom det også vil være muligt ved Spot Festival i Aarhus næste uge.

Herefter vil endnu flere kulturbegivenheder også være omfattet af tilbuddet, som blandt andet skal være med til at skabe tryghed ved de store arrangementer, ligesom det skal gøre det nemmere for den sidste del af befolkningen at få stikket.

- Jo flere der er vaccineret, jo mere trygt vil det være for alle at deltage i flere kulturbegivenheder, lyder det fra kulturminister Ane Halsboe Jørgensen i pressemeddelelsen.

- Vi skal have endnu mere gang i kulturlivet, som har været hårdt ramt under epidemien, og derfor er jeg både rigtig glad for og stolt over, at kulturlivet bakker op om, at endnu flere skal vaccineres.

Også vacciner i supermarkedet

Lørdag blev det desuden muligt at lade sig vaccinere, når man er ude at handle.

Føtex og Bilka åbnede nemlig for pop up-vaccinationer i varehusene fra lørdag morgen. Vaccinetilbuddet gælder i 16 ud af landets 19 Bilka-butikker og en række Føtex-butikker over hele landet.

Ifølge Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, er den nuværende vaccinationstilslutning i Danmark "rigtig flot", men de nye og lidt anderledes muligheder for at få vaccinen især skal få de unge mellem 20 og 29 år til at lade sig vaccinere.

I forbindelse med koncerten med The Minds of 99 vaccineres der fra 17 til 20 i et telt i Fælledparken, oplyser Kulturministeriet.