Samfund

Formodet seriekrænker varetægtsfængslet

Gennem den seneste halvanden uge har Østjyllands Politi fået otte anmeldelser om en seriekrænker i Trige.

En 20-årig mand er blevet varetægtsfængslet i fire uger i surrogat i forbindelse med en række krænkelser i Aarhus-forstaden Trige.

Manden blev torsdag aften anholdt af Østjyllands Politi.

Det var den 20-årige mand, der selv mødte op på politistationen i Aarhus C omkring klokken 21. Her fortalte han, at det var ham, som var på de billeder, politiet har offentliggjort i sagen.

Han blev straks anholdt og sigtet for otte forskellige forhold.

Forsøgt kysset eller befamlet

Politiet havde for to dage siden offentliggjort en række billeder af den formodede seriekrænker, som den seneste tid har været på spil i Trige nordvest for Aarhus.

Østjyllands Politi modtog den første anmeldelse om blufærdighedskrænkelse i Trige mandag 30. august. Og siden da er der altså tikket ikke mindre end otte anmeldelser ind.

Blandt anmelderne er både teenagepiger og voksne kvinder, som enten er blevet forsøgt kysset eller befamlet af krænkeren.

En af kvinderne, en 16-årig pige, nåede at tage et billede af manden, efter han krænkede hende. Og det var altså offentliggørelsen af det foto, som muligvis har været medvirkende til, at manden valgte at melde sig selv.

En højt prioriteret sag

Den 20-årige fremstilles nu i grundlovsforhør, og det vil så være op til retten, hvorvidt han skal varetægtsfængsles i sagen.

- Vi er meget tilfredse med, at vi nu har anholdt den formodede gerningsmand, som har skabt meget stor utryghed i området. Det er en sag, der har haft høj prioritet, og vi har efterforsket den intenst og løbende haft patruljer derude. Jeg vil gerne takke borgerne for at have bidraget både med tip og med de massive delinger af de billeder, vi offentliggjorde i sagen, siger politiinspektør Brian Voss Olsen i en pressemeddelelse.