Coronavirus

Vaccineret Uffe Ellemann-Jensen alvorligt syg af coronavirus – er nu i bedring

Der var nogle kritiske dage, og den tidligere udenrigsminister havde ikke overlevet, hvis han ikke var blevet vaccineret, oplyser Jakob Ellemann.

Danmarks tidligere udenrigsminister og tidligere formand for Venstre, Uffe Ellemann-Jensen, har været alvorligt syg af covid-19 på trods af, at han er færdigvaccineret.

Det oplyser hans søn og formand for Venstre, Jakob Ellemann-Jensen, i et opslag på Facebook:

- Frygten efter hvert af de første besøg var, at det måske var det sidste. Der var nogle døgn, hvor det så vanskeligt ud, og havde han ikke været vaccineret, havde han ikke klaret den.

I opslaget er også et billede af en ung Uffe Ellemann-Jensen, der løfter dét, der må være Jakob Ellemann-Jensen som barn i den ene fod.

- Det her er min far. Verdens stærkeste mand, skriver han til billedet.

- Fantastisk at se ham genvinde sin styrke

79-årige Uffe Ellemann-Jensen blev indlagt på sygehuset lige før Venstres sommergruppemøde for fire uger siden med en lungebetændelse og corona.

Han blev for en uge siden overført fra sygehuset til genoptræning, hvor han stadig befinder sig. Men han er nu i bedring.

Jakob Ellemann-Jensen fortæller, at hans far i løbet af de tre uger var omgivet af sin kone og fire børn, der som den nærmeste og færdigvaccinerede familie besøgte ham i fuld beskyttelsesdragt.

Efter nogle kritiske døgn begyndte det at gå i den rigtige retning, og tre uger efter sin indlæggelse på sygehuset blev Uffe Ellemann-Jensen for en uge siden overført til genoptræning, hvor han stadig befinder sig.

- At se ham i sit eget tøj i stedet for hospitalsskjorten og at se ham genvinde sin styrke, så den igen nærmer sig den ild i øjnene, der aldrig forsvandt undervejs, er fantastisk. Snart er han hjemme hos min mor igen, og det trænger de begge to til, skriver Jakob Ellemann-Jensen.

Er taknemmelig for sundhedspersonale og vacciner

I opslaget roser Venstres formand desuden alle fra ambulancefolk til sygeplejersker, læger, SOSU'er og fysioterapeuter, som han kalder "knaldhamrende dygtige," og "personer, som vi alle kan være taknemmelige for."

I det hele taget er Jakob Ellemann-Jensen i forbindelse med hans fars sygdom taknemmelig for mange ting:

- For, at vi har vacciner, der kan holde corona på afstand – eller i det mindste nede, hvis den alligevel rammer. For hinanden, for familien, for kærligheden. For verdens stærkeste mand (hans far, red.), skriver han på Facebook.

Derudover lyder en opfordring til at blive vaccineret:

- Om ikke af andre og mere oplagte grunde, så fordi det giver dig mulighed for at besøge dine kære, hvis de skulle blive alvorligt syge.