Samfund

DM i hotdog afgjort af VAR

Dommerne måtte se videomateriale igennem for at afgøre, at Martin Munkholm havde besejret Michael Berg Larsen.

Ligesom i de store fodboldkampe, hvor man bruger VAR (Video Assistant Referee), måtte dommerne have videomateriale til hjælp, da Danmarksmesterskaberne i hotdog blev afgjort ved en konkurrence i Aalborg fredag aften.

Både Martin Munkholm fra Randers og Michael Berg Larsen fra Vejle havde fortæret 35 hotdogs på et kvarter, men ifølge TV 2 Nord viste nærstudier af videoptagelserne, at Martin Munkholm fra Randers var den sande mester.

Det usædvanlige Danmarksmesterskab blev holdt på Honnørkajen i Aalborg, hvor de 10 finalister bogstaveligt talt kastede hotdogs i halsen på sig selv i et halsbrækkende tempo.

- Det er femte gang, jeg stiller op, for det er vildt sjovt og spændende at stå på scenen. Det begyndte med, at mine venner og jeg udfordrede hinanden i hotdogspisning på efterskolen, og så blev det en sjov oplevelse at melde sig til DM, sagde en af finaledeltagerne, Heine Klim, inden mesterskabet.

Heine Klim fra Hirtshals havde håbet på at kunne spise mellem 20 og 25 hotdogs, men han måtte nøjes med 19, og var altså ikke i nærheden af den usædvanlige DM-titel.

Det er pølseproducenten Steff Houlberg, der står for konkurrencen i samarbejde med Aalborg Cityforening og Visit Aalborg.

Vinderen får - udover den tvivlsomme ære - et oplevelsesgavekort på 20.000 kroner.