Coronavirus

Rejsevejledning for Sverige og Tyskland skærpet

Ophævelse af Danmarks generelle coronarestriktioner har ikke indflydelse på rejserestriktionerne.

Fra lørdag klokken 16 skal danskerne være ekstra forsigtige, hvis de rejser til Sverige, Tyskland, Østrig, Bulgarien, Lichtenstein og Slovenien.

Det fremgår af Udenrigsministeriets seneste opdatering af rejsevejledningerne, hvor de seks lande nu er gule.

Den tyske delstat Slesvig-Holsten er dog grøn i den nye rejsevejledning, og det betyder, at danskere, der rejser til delstaten, blot skal være opmærksomme.

- Det betyder, at rejsende, der har opholdt sig i grænselandet fortsat kan rejse ind i Danmark uden at skulle have foretaget en test efter indrejse, fremgår det af opdateringen.

Sydsverige og Västsverige er også stadig grønne.

Regeringen har meddelt, at covid-19 ikke længere skal anses for en samfundskritisk sygdom, og derfor ophæves Danmarks coronarestriktioner. Men Udenrigsministeriet understreger i opdateringen, at det ikke har indflydelse på rejserestriktionerne. De gælder stadig.

- Årsagen er, at epidemikontrollen fortsat vil tage højde for risikoen for import af smitte fra udlandet, skriver Udenrigsministeriet.

Også to regioner i Italien, Ligurien og Campania, er ændret til gult i de opdaterede rejsevejledninger. Det samme er fire regioner i Schweiz, Wallis, Appenzell Ausserrhoden, Appenzell Innerhoden og Uri.

I Østrig, som altså er ændret til gult, er tre regioner stadig grønne. Det drejer sig om Burgenland, Kärnten og Niederösterreich.

Flere norske regioner ændret til gul

Danske rejsende, som kan indrejse i Norge, skal være opmærksomme på, at følgende regioner ændres fra grøn til gul grundet øget smitte:

Møre og Romsdal, Oslo, Rogaland, Vestfold og Telemark, Vestland samt Viken.

Det betyder, at danske rejsende, som har opholdt sig i de pågældende regioner som udgangspunkt skal testes i forbindelse med indrejse i Danmark, oplyser Udenrigsministeriet.