Coronavirus

Største antal indlagte siden starten af juni: Få kan pludselig blive til mange, siger overlæge

Antal indlagte stiger søndag med 9 til i alt 124. Det er det højeste antal siden begyndelsen af juni.

Der er det seneste døgn registreret 720 nye smittede med coronavirus. Det viser søndagens opgørelse fra Statens Serum Institut (SSI).

61.143 PCR-test er analyseret det seneste døgn, og det giver en positivprocent på 1,18.

Det seneste døgn er der også foretaget 78.955 lyntest. De positive tilfælde herfra indgår dog ikke i smittetallene grundet usikkerhed ved testformen.

Der er 9 flere indlagte end lørdag. I alt er 124 coronapatienter indlagt på landets sygehuse, hvilket er det højeste antal siden 8. juni.

Små tal kan blive til mange

I sig selv lyder det ikke af meget, mener Christian Wamberg, der er overlæge på intensivafdelingen på Bispebjerg Hospital og formand for Dansk Selskab for Anæstesiologi og Intensiv Medicin.

Men der skal holdes øje med udviklingen, siger han.

- Det er stadig små tal, men ser man på den lange bane, er det støt stigende. Fortsætter det, bliver det pludselig til mange.

- Lige nu er det ikke et problem, men man kan da ane mørke skyer i horisonten, lyder det.

Antallet af indlagte på intensiv stiger med 5 til i alt 20, mens 8 patienter er så syge, at de har brug for hjælp fra en respirator.

De ikke-vaccinerede bliver indlagt

Den daglige opgørelse fra SSI viser også, at over fire millioner borgere nu er færdigvaccinerede. Det svarer til 68,6 procent af befolkningen.

74,6 procent - lidt over 4,3 millioner personer - er i gang med at blive vaccineret.

Men ikke alle kan eller vil vaccineres, og det afspejler sig i, hvem der indlægges, fortæller Christian Wamberg.

- Der er en restgruppe, som man godt kan være bekymrede for, at vi ikke er nået ud til. Det er måske ikke børnene eller de unge, men en gruppe af midaldrende, som ikke kan eller vil vaccineres.

- Det er også dem, vi får indlagt lige nu. De fleste, der indlægges, er nogle, som af en eller anden grund ikke er vaccinerede, siger han.

Mandag genåbner Odense Universitetshospital et ellers lukket coronaafsnit, skrev TV 2 Fyn lørdag.

Det skyldes en stigning i indlagte coronapatienter. Også her er meldingen, at det særligt er patienter uden vaccinen, der indlægges.

Der er søndag registreret to nye coronarelaterede dødsfald.