Coronavirus

Region Hovedstaden vil vaccinere uden tidsbestilling

Fra den 16. august kan borgere i Region Hovedstaden gå ind fra gaden og lade sig vaccinere.

Region Hovedstaden åbner for vaccination uden tidsbestilling i alle vaccinationscentre i tidsrummet fra klokken 9 til 18 fra 16. august.

Det skriver Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

Tilslutningen til vaccinen er samlet set høj, men der er aldersgrupper og områder, hvor tilslutningen halter lidt.

Tal fra Region Hovedstaden viser, at 35 procent af de 30-34-årige, der er blevet inviteret til første vaccination, ikke har booket tid. Det svarer til 41.800 mennesker. Der er også fortsat 55 procent af de 12-15-årige, der ikke har booket tid.

Den højeste tilslutning findes hos de 45-49-årige og 16-19-årige. Kun 17 procent har valgt at se bort fra invitationen.

I alt er 280.000 borgere i Hovedstaden blevet inviteret uden at bestille tid. Det svarer til 19 procent af alle inviterede borgere, og det tæller alle målgrupper.

Region Hovedstaden har et befolkningstal på 1,8 millioner.

Prioriterer områder med lavest tilslutning

Fra den 16. august etableres yderligere fem daglige udkørende vaccinationsteams, der kan vaccinere uden tidsbestilling tæt på borgerne.

I september fordobles kapaciteten.

Kommuner med størst behov bliver prioriteret, og det er kommunernes ansvar at kontakte regionen og bede om en indsats.

- Vi kommer til at prioritere de områder, hvor der er lavest tilslutning til vaccination. Så dem, der har mest behov, kan komme først, siger

- Regionen vil i første omgang kun tage imod bestillinger fra kommuner og staten, så hvis et gymnasium eller en teknisk skole gerne vil lave en særlig indsats, så skal de gøre det via kommunen, siger regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S) i pressemeddelelsen.

Flere kommuner har tidligere forsøgt sig med vaccination uden tidsbestilling, Blandt andet i Region Midtjylland, hvor man i Holstebro og Herning har haft mulighed for at blive vaccineret uden at bestille tid på bestemte dage.

Fra næste uge vil det i Region Midtjylland også være muligt at blive vaccineret uden tidsbestilling, oplyser regionen til DR.