Coronavirus

Flere kommuner forsøger sig med vaccination uden tidsbestilling

Holstebro og Herning tilbyder vaccination mod covid-19 uden tidsbestilling. Flere steder prøver det samme.

Flere vaccinationscentre melder om mange ledige vaccinationstider, og sundhedsminister Magnus Heunicke (S) har tirsdag forsøgt at sprede budskabet om, at man skal huske at blive vaccineret.

Og de ledige tider er netop grunden til, at Holstebro 4. august og Herning 6. august tilbyder vaccination mod covid-19, uden at man som borger behøver at bestille tid.

Region Midtjylland oplyser, at man 4. august kan komme forbi vaccinationscentret i Holstebro mellem klokken 10-13 og i samme tidsrum 6. august i vaccinationscentret i Herning.

- Begge vaccinesteder har valgt at tilbyde vaccination uden tidsbestilling på de ovenstående tidspunkter i denne uge, fordi der i løbet af de sidste syv dage har været mange ledige vaccinetider, skriver regionen.

- I Holstebro har der været cirka 2000 ledige tider, og i Herning har der været cirka 2500. Håbet er, at de åbne døre vil gøre det nemmere for flere at blive vaccinerede, lyder det.

Også på Sjælland

Flere steder i landet har man taget samme initiativ. I juli kunne man i tre dage dukke op uden tid i Horsens og få et vaccinestik, mens det senest var muligt 30. juli i Randers i Region Midtjylland.

Også på Sjælland forsøgte man sig med tilbuddet om vaccination uden tidsbestilling på vaccinationsstedet Tingbjerg Pensionist Center.

Her kunne borgere fra Tingbjerg, Husum og Brønshøj kommer forbi uanmeldt.

2384 valgte at tage imod tilbuddet over uge 24, 25 og 29, oplyste Københavns Kommune i juli.

Når vaccinationscentret i Holstebro onsdag slår dørene op for alle, der har lyst til at blive vaccineret, står koordinator Randi Bligaard klar. Men hun forventer ikke, at særligt mange vil gøre brug af det.

Hun henviser til, at mange er på ferie eller på arbejde, og børn skal have forældre med, hvis de vil vaccineres.

- Vi forsøger at se, om det kommer til at hjælpe. Bliver det en succes, regner jeg med, vi vil prøve det igen. Vi håber, der kommer omkring 200 i tidsrummet, siger hun.