Samfund

Youtuberen Albert Dyrlund er død

Det strømmer ind med hilsner på de sociale medier efter nyheden om hans død.

Den 22-årige youtuber Albert Dyrlund er død efter en ulykke i Italien.

Det bekræfter hans mor, Vibe Jørger Jensen, overfor TV 2.

- Vi er i stor sorg, siger hun.

Ulykken skete onsdag 28. juli, da Albert Dyrlund faldt ud over en skrænt fra 200 meters højde i området Forcella Pana i Italien. Det skete, mens han var i færd med at filme en video til sin YouTube-kanal.

Udenrigsministeriets Borgerservice bekræfter overfor Ekstra Bladet, at en dansker er død efter en ulykke i Italien, men på grund af tavshedspligt kan de ikke sige mere. Samme melding giver de til TV 2.

Et italiensk medie beskriver desuden den tragiske ulykke. Her fremgår det, at han var sammen med en gruppe venner, da ulykken skete, og at en redningshelikopter straks blev tilkaldt, men hans liv stod ikke til at redde.

Kendt blandt unge

Albert Dyrlund har i flere år været et kendt navn, særligt blandt unge i Danmark. På Instagram har han 224.000 følgere og på YouTube 168.000.

Han har udgivet flere sange på sin YouTube, og i 2018 spillede han hovedrollen i filmen 'Team Albert'. Filmen fik Robert Publikumspris ved filmprisuddelingen i 2019.

De seneste år har Albert Dyrlund ændret sin stil markant og har tiltrukket sig opmærksomhed gennem sine videoer, hvor han blandt andet har klippet sit lange hår af, rørt ved hundelort og slikket på skovsnegle.

Hans forklaring var, at han ønskede en mere voksen målgruppe frem for de meget unge følgere, han ellers havde.

Vælter ind med beskeder

Kort efter nyheden om Albert Dyrlunds død har ramt medierne, strømmer det ind med kommentarer på hans sociale medier.

Hans seneste billede har knap 4000 kommentarer, mange af dem med beskeden "Hvil i fred".

Der er hilsner fra både fans og kendte danskere.

Anders Hemmingsen, der har 1,1 million følgere på Instagram har blandt andet delt et billede med teksten "Alt for tidligt gamle ven".