Samfund

Dronningen udskyder sit besøg i Grønland

Smittesituationen i Grønland betyder, at landsstyret har anmodet om, at dronningens besøg udsættes.

Dronning Margrethes besøg i Grønland, som skulle have fundet sted fra 24. juli til 5. august, udsættes som følge af coronasituationen i landet.

Det oplyser kongehuset i en pressemeddelelse.

Hvornår, besøget udsættes til, fremgår ikke.

Det er formanden for Grønlands landsstyre, Múte B. Egede, der under henvisning til smittesituationen har anmodet om, at dronningens besøg udsættes.

- Dronningen har udtrykt forståelse for, at det har været nødvendigt at udsætte besøget i Grønland, men ser frem til, at det kan gennemføres på et senere tidspunkt, hedder det i pressemeddelelsen.

Grønland ramt af flere smitteudbrud

Grønland har inden for den seneste uge været ramt af flere smitteudbrud. Det har medført flere restriktioner i landet, som ellers i store træk er gået igennem pandemien med få smittetilfælde.

Som følge af coronasituationen er det fra tirsdag udelukkende personer, som har fået mindst et vaccinestik, der må benytte offentlig transport i Grønland.

Det fortalte landsstyreformand Múte B. Egede på et pressemøde mandag. Der er 29 aktivt smittede i Grønland. Smitteantallet har ikke været højere i Grønland under coronapandemien.

Der er et forsamlingsforbud på 20 personer i Grønland. Det gælder som udgangspunkt frem til udgangen af juli.

Måtte flyve til Færøerne

Dronning Margrethe har de seneste dage været på officielt besøg på Færøerne, før hun vendte retur til Amalienborg mandag.

Hun ankom mod sædvanen med fly til Færøerne, fordi kongeskibet Dannebrog, som hun efter planen skulle have rejst med, havde motorproblemer.

Det stod på forhånd klart, at skibet heller ikke ville blive klar til at sejle dronningen til Grønland.

Dannebrog tjener som officiel og privat residens for dronningen samt øvrige medlemmer af den kongelige familie, når de er på sommertogt i hjemlige farvande eller på oversøiske officielle besøg.