Samfund

Dansk transportfirma ramt af oversvømmelser: - Vi mister forbindelsen til chaufførerne

Store vandmasser og manglende dækning giver driftsforstyrrelser hos danske lastbiler ned gennem Europa.

Den seneste uges oversvømmelser har fået biler til at flyde rundt på vejene, ligesom huse er blevet ødelagte, og mennesker har mistet livet.

Men på de tyske motorveje er det også gået ud over lastbilstrafikken, der flere steder er gået helt i stå.

Vi forsøger at dirigere vores chauffører uden om

Jan Sunde, administrerende direktør i Freja

Det gælder blandt andet for det danske transportfirma Freja, hvor tyve lastbiler har stået helt stille i op mod 72 timer på grund af de enorme vandmasser, der har gjort deres ruter ufremkommelige.

En af lastbilerne blev sågar fanget fredag i en voldsom oversvømmelse på motorvejen ved den tyske by Erftstadt. Med førerhuset fuld af mudder og skader på siderne holder den der endnu.

Mister forbindelsen til chauffører

Ifølge Frejas administrerende direktør, Jan Sunde, er der ingen af firmaets chauffører, der er kommet noget til skade i oversvømmelserne.

De fleste lastbiler er nemlig blevet gelejdet uden om oversvømmelserne af politiet i området.

Nu er det store problem for firmaet derfor, at katastrofen giver driftsforstyrrelser. Det betyder, at Freja oplever at miste GPS-forbindelsen til chaufførerne i kaosset.

- Vi forsøger at dirigere vores chauffører uden om, men det har allerede givet forsinkelser. Allerede i sidste uge kunne vores kunder mærke mindst nogle dages forsinkelser i leveringen, siger den administrerende direktør til TV 2.

- Når der ikke er mobildækning, er vi på den.

Han understreger, at der for virksomheden udelukkende er tale om materielle skader, og at det på ingen måde nærmer sig alvorligheden af katastrofens omfang for tyskerne selv.

Flere meldes fortsat savnet

Oversvømmelserne, der har ramt dele af Vesteuropa i den seneste uge, har indtil videre kostet mindst 156 personer livet i Tyskland og 27 personer i Belgien.

Også Holland har været hårdt ramt af store mængder vand, og de materielle skader er store.

Både oprydnings- og eftersøgningsarbejde er fortsat i gang, og i Tyskland frygtes antallet af omkomne at stige, eftersom flere personer endnu er meldt savnet.