Samfund

Dronningen udskyder besøg på Færøerne - fly kan ikke lande

Kongehuset forventer, at der er ændringer i torsdagens program.

Dronning Margrethe skulle onsdag været ankommet til Færøerne, hvor hun skulle tilbringe de næste fem dage. Men dårligt vejr har gjort, at planen er blevet ændret.

Det bekræfter kongehuset overfor TV 2.

- På grund af lokale vejrforhold omkring Vagar lufthavn på Færøerne har det i dag ikke været muligt for dronningens fly at lande, oplyser kongehusets kommunikationsafdeling.

Kommunikationsafdelingen oplyser desuden, at selvom de fortsat afventer vejrsituationen, så forventes det, at dronningen ankommer til Færøerne torsdag.

Ifølge dronningens officielle program på kongehusets hjemmeside skal hun modtages i den færøske hovedstad Thorshavn torsdag formiddag. Men hvis vejret ikke forbedres, vil der være ændringer i morgendagens besøgsprogram, oplyser kongehusets kommunikationsafdeling.

Skal bo på hotel

Kongefamilien har mange gange tidligere besøgt Færøerne, men det er første gang, at de tager derop uden Kongeskibet Dannebrog, der er på værft i Danmark.

Derfor skal Dronning Magrethe indkvarteres på et hotel i stedet.

Ud over turen til Færøerne mangler majestæten fortsat at besøge Grønland samt kommunerne Thisted og Esbjerg, før sejlsæsonen afsluttes med en tur til Fanø 1. september.