Samfund

Endnu en dansk bilist ramt af stenkast i Sverige

Efter 13 dage uden stenkast er bilister på den svenske rute endnu engang ramt.

Onsdag morgen er endnu en dansk bil blevet ramt af stenkast på E65-motortrafikvejen i det sydlige Sverige.

Billisten hedder Jesper Jürgensen, i bilen var også hans 14-årige søn, og de to var på vej mod Bornholm.

"Ud af det blå" ramte en mindre ting på omkring tre-fire centimeter i diameter ruden, fortæller han til TV 2.

- Jeg tænkte: "Hvad fanden foregår der?" At kaste noget efter en bil med 100 kilometer i timen er ret vildt. Du kan køre ind i en anden bil eller hakke bremserne i og lave harmonikasammenstød, siger han.

Få sekunder inden bilen blev ramt, havde far og søn talt om stenkastene mod danske biler.

Men da der på det seneste har været færre meldinger om det, troede Jesper Jürgensen, at det var et overstået kapitel.

Virker ikke som drengestreger

Jesper Jürgensen tager i arbejdssammenhæng turen til Bornholm – og dermed også de svenske veje – omkring en gang om ugen.

Og grundet de mange skriverier om stenkast har han forberedt sig på, hvad han ville gøre, hvis uheldet skulle være ude. Derfor kørte han kort efter hændelsen ind til siden og ringede til politiet.

- Men jeg kørte først omkring en kilometer. Jeg var i en form for choktilstand. Der dryssede glas ud på instrumentbrættet.

Jesper Jürgensen fortæller, at morgenens hændelse stadig sidder i ham.

- Det her virker ikke som drengestreger. Det virker mere som en mærkelig og organiseret form for chikane mod danskere, siger han.

I alt 92 anmeldelser

Tirsdag blev også en svensk lastbil ramt af stenkast på samme strækning som Jesper Jürgensen, skriver B.T.. Det skete efter en periode på 13 dage uden stenkast mod bilister på netop E65-motortrafikvejen i Sverige.

Svensk politi kom efterfølgende til stedet, hvor lastbilen blev ramt. Politiet oplyser til B.T., at det samlede antal af anmeldelser om stenkast nu er på 92.

Hovedparten af kastene har været rettet mod danske biler og er primært foregået på strækningen mellem Skurup og Ystad.

I det hidtil alvorligste tilfælde blev en 70-årig mand fra Sjælland ramt i ansigtet af en sten, der gik igennem hans forrude.

Det svenske politi sagde sidste onsdag til TV 2, at de var på bar bund i forhold til, hvem der står bag de mange stenkast. Og til B.T. lyder meldingen onsdag, at der ingen fremskridt er i sagen.