EM fodbold

Ingen planer om flere storskærme i København

Det udendørs forsamlingsforbud blev torsdag hævet til 5000.

Når fodboldlandsholdet lørdag spiller mod Tjekkiet er det den første danske kvartfinale ved en slutrunde i 17 år.

Barer og værtshuse har været proppet til randen under flere af Danmarks kampe, mens folk har været stuvet sammen om de få, men attraktive udendørs storskærme i København.

Senest sad 45.000 i kø til de lidt mere end 2000 officielle storskærmsbilletter.

Samtidig har både Fælledparken og Rådhuspladsen været mennesketomme under kampene.

Selvom billetter er blevet revet væk til de få udendørsarrangementer, så er der ikke planer om arrangementer i forbindelse med kvartfinalen. Det oplyser Københavns Kommune til TV 2.

- Vi planlægger ikke yderligere storskærmsvisninger udover dem ved Øksnehallen og på Ofelia Plads, skriver kommunen i en mail.

Ingen har spurgt

Torsdag skrev Kommunen til DR, at de undersøgte mulighederne for storskærmsvisning i København i forbindelse med Danmarks Kampe, men at det også var afhængigt af et samarbejde med private aktører.

Samme dag blev det udendørs forsamlingsloft hævet til 5000 personer med forbehold for opdeling i sektioner á 1000 som led i genåbningsaftalen.

Samtidig med Danmarks EM-succes har både Fælledparken og Rådhuspladsen været uden storskærmsarrangementer. Og sådan vil det også se ud til kvartfinalen.

- Vi har ikke fået henvendelser fra private aktører omhandlende et større storskærmsarrangement. Men vi har tilladt en hel del mindre skærme på blandt andet Enghave Plads og Kultorvet, skriver Københavns Kommune videre i en mail til TV 2.

Udsolgt på minutter i Tivoli

Tivoli har lukket op for i alt 2000 tilskuere til kampen mod Tjekkiet, men billetter til arrangementet blev udsolgt på få minutter.

Tivoli oplyser til TV 2, at de gældende coronarestriktioner for kvadratmeterkrav ikke gør det muligt med 5000 tilskuere, som det ellers er lovligt.

Samme problematik ser Københavns Kommune også for sig.

- Det vil være en vanskelig opgave at organisere en større storskærmsvisning på for eksempel Rådhuspladsen med de coronarestriktioner, regeringen har udstukket, lyder det i mailen.

Anderledes i Aarhus

I Aarhus lægger Danmarks tredjestørste fodboldstadion, Ceres Park, græs til hele syv storskærme og tusindvis af tilskuere opdelt i sektioner.

Samtidig kan aarhusianerne nyde godt det det nye forsamlingsloft på Aarhus havn, hvor der på Tangkrogen er solgt billetter til i alt 5000 personer.