Coronavirus

Fodboldfans blev formentlig smittet med Delta-variant i Parken

De tre smittede personer kender ikke hinanden, men mener alle, at de blev smittet i Parken.

De tre danske fodboldtilskuere, der blev testet positive for Delta-varianten af coronavirus efter landskampen mellem Danmark og Belgien, blev smittet uafhængigt af hinanden. Formentlig i Parken.

Det siger direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed Anette Lykke Petri til TV 2.

- De har ikke været smitsomme under kampen, de har først fået symptomer tre til fire dage efter kampen. Men de peger uafhængigt af hinanden alle på, at smittestedet formentlig har været Parken og under fodboldkampen, siger hun.

Det vil sige, at de tre personer ikke har smittet andre tilskuere i forbindelse med kampen, men at der sandsynligvis har været en eller flere andre til stede, som har smittet dem.

De tre personer kender ikke hinanden og har siddet forskellige steder i Parken til kampen, men dog alle på C-tribunen.

- Det er det, der gør, at vi siger: Så må der være en eller anden form for smittekilde i relation til den sektion, siger Anette Lykke Petri.

Derfor vil styrelsen gerne have screenet alle tilskuere fra den sektion, tilføjer hun.

Opfordrer 4000 til PCR-test

Styrelsen for Patientsikkerhed har været i kontakt med de tre personers nære kontakter og de nære kontakters nære kontakter, som alle er sendt i isolation.

Men da styrelsen formoder, at de er blevet smittet under fodboldkampen i Parken, har den opfordret samtlige 4000 tilskuere, der var i samme sektion, til at lade sig PCR-teste. Opfordringen gælder tilskuere i sektion C 1-4 og C 6-7.

Delta-varianten betragtes som en bekymrende variant, da den er mere smitsom end de tidligere kendte varianter i Danmark.

Derfor forventes den også at blive den dominerende variant i Danmark og resten af Europa, ligesom det allerede er sket i Storbritannien, hvor den er årsag til 99 procent af alle smittetilfælde.

29 tilfælde til fodbold

Styrelsen for Patientsikkerhed forventer også flere udbrud i Danmark henover sommeren. Men strategien er at forhale processen, så flest muligt danskere kan nå at blive vaccineret. Det sagde Anette Lykke Petri tirsdag på et pressemøde.

Her fortalte hun også, at der havde været 29 tilfælde i forbindelse med EM-kampene på dansk grund. Det var før, man kendte til de tre tilfælde af smitte med Delta-varianten.

Det danske fodboldlandshold har spillet tre kampe i Parken under EM, men resten af holdets kampe ved slutrunden kommer til at foregå i udlandet. Dog skal der spilles én ottendedelsfinale i Parken på mandag, inden Københavns tjans som værtsby er helt ovre. Den kamp står mellem Kroatien og Spanien.