Coronavirus

Tre tilskuere testet positiv med variant - Heunicke opfordrer 4000 til at blive testet

Tre tilskuere til kampen mellem Danmark og Belgien er konstateret smittet med den smitsomme Delta-variant af coronavirus.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) opfordrer nu 4000 af de tilskuere, der i torsdags var i Parken i København og så Danmark tabe EM-kampen mod Belgien 2-1, til at blive testet for coronavirus.

Det sker efter, at tre tilskuere til kampen er blevet testet positive for Delta-varianten, den indiske variant af coronavirus, der er mere smitsom end andre varianter.

- Vi har tre tilskuere til fra fodboldkampen Danmark-Belgien, der er testet positive for deltavarianten. 4000 tilskuere fra C-tribunen sektion 1, 2, 3, 4, 6 og 7 opfordres derfor til at blive PCR-testet, skriver Magnus Heunicke i et tweet.

Heunicke skriver, at Styrelsen for Patientsikkerhed nu arbejder tæt sammen med Dansk Boldspil Union (DBU) om effektiv smitteopsporing.

Annette Lykke Petri, direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed, siger til TV 2, at det "teoretisk" kan være et stort smitteudbrud. De tre smittede er formentlig blevet smittet under kampen.

- Vi ved, der må være nogen, der har smittet de her tre personer. Derfor går vi nu ud og opfordrer folk til at blive testet. Vi har formentlig en eller flere ukendte smittekilder. Teoretisk kan der være tale om et større smitteudbrud, siger Anette Lykke Petri.

I et tweet opfordrer Styrelsen for Patientsikkerhed de mange tilskuere til at blive PCR-testet hurtigst muligt.

Der er dog ingen anbefaling om isolation fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Delta-varianten af coronavirus er meget smitsom, og den forventes at blive den dominerende variant i mange lande i løbet af kort tid.

Styrelsen for Patientsikkerhed oplyste tirsdag ifølge Ritzau, at der har været 29 smittetilfælde med coronavirus i forbindelse med EM-kampe på dansk grund - det omfatter også storskærmsarrangementer.