Samfund

Sankthansbål kan tændes over hele landet

Samtlige kommunale beredskaber har i dag besluttet, at der ikke er behov for begrænsninger omkring brug af åben ild.

Sankthansbål kan over hele landet tændes på onsdag.

Det står klart efter samtlige kommunale beredskaber i dag har vurderet, at bålene kan tændes uden at det medfører for stor brandfare.

Beslutningen er truffet på trods af en lang periode med tørke og varme. Men søndag faldt der regn flere steder i landet, ligesom TV 2 Vejret varsler yderligere skybrud og torden mandag.

- Det seneste døgns udvikling i vejret har haft en positiv landsdækkende indvirkning på brandfaren, ligesom de nyeste prognoser frem mod onsdag også er gode i den henseende, lyder det fra Danske Beredskaber i en pressemeddelelse.

Samtidig oplever beredskaberne et normalt aktivitetsniveau i forhold til bekæmpelse af naturbrande for årstiden på trods af den lange tørre periode.

Glem ikke den sunde fornuft

Selvom heksene nu kan sendes til Bloksbjerg, skal man ikke glemme den sunde fornuft, advarer Danske Beredskaber, som minder om, at de gode råd for brug af åben ild stadig gælder stadig.

Danske Beredskaber minder desuden om, at danskerne løbende kan følge situationen og få gode råd og vejledning på www.brandfare.dk.

Ét sted i Danmark er undtaget: Anholt er nemlig omfattet af særlige restriktioner for brug af åben ild hele året, og disse regler gælder stadig.

Der er afbrændingsforbud året rundt på Anholt, fordi øens natur er meget tør i sommerhalvåret. Derfor er brug af åben ild totalt forbudt på hele øen fra april til oktober. Det er dog tilladt at grille ved sommerhusene.