Coronavirus

848 børn og voksne sendt hjem i Hillerød - skole og vuggestue ramt af indisk variant

Både nære kontakter til de smittede og de nære kontakters nære kontakter skal i isolation.

I alt 800 elever er nu sendt hjem fra Grønnevang Skole i Hillerød, efter fire elever mandag er konstateret smittet med den indiske variant af coronavirus, den såkaldte Delta-variant.

Det bekræfter distriktsskoleleder på Grønnevang Skole Anja Athar overfor TV 2.

- Det har været en hård dag. Vi har måtte aflyse eksaminer og sende elever hjem, siger Anja Athar.Ved smitte med den indiske variant skal ikke alene nære kontakter til de smittede i isolation, men også de nære kontakters nære kontakter. Det rammer både elever og lærere på Grønnevang Skoles tre afdelinger.

To af dem er nu helt lukket.

Smitte i fem forskellige klasser

I en pressemeddelelse skriver Hillerød Kommune blot, at eleverne er smittet med "en variant" af coronavirus.

- De mange elever er sendt hjem, efter der de seneste dage er blevet konstateret smitte i fem forskellige klasser. I weekenden fik de nære kontakter til eleverne besked om, at de skulle gå i isolation og lade sig teste, skriver Hillerød Kommune.

Nu skal de nære kontakter til de nære kontakter altså også gå i isolation.

- Det viser sig nu, at flere elever fra fire klasser er smittet med en variant, og det betyder, at det ikke kun er nære kontakter, men også nære kontakters nære kontakter, der skal sendes hjem. Det betyder, at der nu er så mange medarbejdere og elever, der skal sendes hjem, at skolen lukker, hedder det i pressemeddelelsen.

Eksamen i engelsk for eleverne i 9. klasse er aflyst, og foreløbig flyttet til næste uge, oplyser kommunen.

Vuggestue ramt - 48 sendt hjem

Også en vuggestue i området, Grønnevang Børnehus, er lukket efter en af forældrene til et barn i børnehuset er konstateret smittet med den indiske variant af coronavirus.

Det bekræfter Rikke Pihl Terkelsen, dagtilbudchef i Hillerød Kommune overfor TV 2.

Her er 36 børn og 12 voksne ansatte nu sendt hjem.