Samfund

Danske Spil giver pengene tilbage til alle kunder, der har spillet på dansk sejr

- Vi er ikke interesserede i at tjene penge på den kamp, lyder det fra Danske Spil.

I timerne efter at fodboldspilleren Christian Eriksens faldt om under lørdagens EM-landskamp mod Finland, traf Danske Spil en beslutning.

Søndag får kunderne pengene tilbage, hvis de har tippet på en dansk sejr. Og det er på trods af, at Danske Spil normalt følger arrangørens resultat af kampen. Finland vandt kampen 1-0.

Det fortæller kommunikationschef i Danske Spil Søren Andersen til TV 2.

- Der er ikke noget fortilfælde. Vi har ikke prøvet det før. Men vi lavede en vurdering af, at sport bliver sekundært i sådan en situation. Vi er ikke interesserede i at tjene penge på den kamp, siger han.

- Vi har aldrig prøvet det før

Samtidig forsikrer Søren Andersen om, at de, som har vundet på kampen, beholder deres gevinst, som allerede er udbetalt.

Hvis man har spillet på den dansk-finske kamp kombineret med andre kampe, som man har vundet på, får man pengene igen for den dansk-finske kamp samt gevinsten for de vundne odds.

- VI er ved at gå det hele igennem. Men det er et større setup. Nogle har vundet flere bets, så vi kan ikke love, at vi er helt i bund. Vi har aldrig prøvet det før, så der kan gå nogle dage, lyder det fra Søren Andersen, som understreger:

- Men alle, som har spillet på kampen, får penge tilbage.

Næste landskamp er torsdag

Lige nu er der fortsat åbnet for spil på torsdagens kamp, hvor Danmark møder Belgien i den anden EM-kamp. Danske Spil holder dog øje med DBU's udmelding om sagen.

- Vi har mange, som har spillet på, at Danmark vinder slutrunden. Vi tager stilling ud fra, hvad DBU melder ud, siger Søren Andersen.

Han tør ikke sætte specifikke tal på, hvor mange mennesker der står til at få deres penge tilbage, men oplyser, at "mange danskere har spillet på dansk sejr".

DBU holder pressemøde klokken 15.