Samfund

Ungdomsparti åbner undersøgelse af S-medarbejder

DSU forventer en hurtig undersøgelse.

Socialdemokratiets ungdomsparti, DSU, indleder nu en sexisme-undersøgelse mod en tidligere ansat i Socialdemokratiet. Det skriver Berlingske.

Det sker, efter en række kvinder - heraf flere anonyme - søndag i Berlingske fortalte om deres oplevelser med manden.

- Vi undersøger nu de konkrete historier, der bliver beskrevet i artiklen, og vi er også meget interesserede i at høre fra andre, hvis de har oplevet noget, siger DSU-formand Frederik Vad til Berlingske.

Her fortæller han også, at han forventer, at undersøgelsen er overstået indenfor 48 timer. Tre af sagerne drejer sig om mulige overgreb mod unge kvinder i DSU. DSU er i gang med at undersøge de konkrete episoder.

Over for Berlingske giver den pågældende mand udtryk for, at han er ked af, at kvinderne har oplevet ham som krænkende. Han tilføjer dog, at der er dele af kvindernes beskrivelser, han ikke kan genkende.

Overfor TV 2 forholder han sig til DSU-udmeldingen i et skriftligt svar:

- Jeg synes, det er godt, at sådan nogle anklager bliver undersøgt i de rette fora. Jeg deltager meget gerne konstruktivt i undersøgelsen og ser frem til at fortælle min side af historien.

Tidligere beskrevet

To af episoderne, der beskrives i Berlingske, er ifølge avisen tidligere blevet dækket i TV 2-dokumentaren 'Partiernes skjulte overgreb'.

De adskiller sig fra de andre fem vidnesbyrd, fordi episoderne går langt tilbage i tiden, hvor han var et fremtrædende medlem af partiets ungdomsorganisation, DSU.

TV 2s dokumentar undersøgte kulturen i de danske ungdomspolitiske partier. Her stod ni unge kvinder frem og fortalte om grænseoverskridende adfærd, magtmisbrug, seksuelle krænkelser og overgreb.

To kvinder fortæller således i dokumentaren, hvordan de, da de var henholdsvis 15 og 17 år, følte sig pressede til at have sex med det ældre og toneangivende medlem af ungdomsorganisationen DSU.