Samfund

Ophavsmand til voldsvideo fundet

Fyns Politi har anholdt den formodede gerningsmand i en voldsvideo og nu også den 12-årige, som optog den.

Fyns Politi har fundet ophavsmanden til en voldsvideo, der de seneste dage er blevet delt på de sociale medier.

Videoen viser et voldsomt overfald, hvor en kun 11-årig dreng bliver gennemtæsket på en legeplads ved Munkebo på Fyn. Den formodede 14-årige gerningsmand er allerede anholdt i sagen.

Ophavsmanden til den meget barske video er en 12-årig dreng, der også stammer fra lokalområdet, oplyser Fyns Politi.

Da både den 12-årige dreng, som politiet har afhørt onsdag, og den 14-årige dreng, som blev afhørt tirsdag, er under den kriminelle lavalder på 15 år, kan de ikke blive retsforfulgt.

De er nu begge overgivet til de sociale myndigheder.

- Vi vil først og fremmest gerne høre om vedkommendes rolle i voldssagen. Samtidig er det ulovligt at viderebringe de optagelser ifølge straffeloven, og den der har gjort det, kan forvente en sigtelse, siger politikommissær Ulrik Lorentzen fra Fyns Politi til TV 2.

Sagen med videooptagelsen af voldssagen fra Munkebo har været stærkt omdiskuteret, efter der mandag begyndte at florere optagelser på de sociale medier, hvor den 11-årige bliver slået, sparket og ydmyget af maskerede gerningsmænd.

Kort tid efter videoen blev delt på sociale medier, reagerede flere ved at skrive navn, alder, profilbillede og adresse på en mistænkt gerningsmand.

Henvendelser og trusler skal stoppes

Samtidigt blev der udlovet en privat dusør for oplysninger om vedkommende.

Men selvom vreden kan være nok så velbegrundet, skal lysten til at bedrive heksejagt og selvtægt stoppes, understreger politikommissæren.

- Vi ved, at i hvert fald en af de formodede gerningsmænd har modtaget henvendelse og trusler. Det skal stoppes nu, og vi gør opmærksom på, at det også er strafbart, siger Ulrik Lorentzen, som opfordrer til at forældre holder et vågent øje med de unge og deres videovaner.

- Forældre har et ansvar her for at være med til at sikre, den video ikke bliver delt – og at den bliver slettet, hvis det er sket, siger Ulrik Lorentzen.

Ifølge straffelovens paragraf 264d må man ikke dele materiale af folk i en situation, som man må forvente, de ikke vil have ud til den brede offentlighed.

Sker det alligevel, risikerer personen, der deler materialet, både bøde og fængsel.