Samfund

Statsministre mindes Poul Schlüter

Poul Schlüter døde 27. maj omgivet af sine nærmeste. Han blev 92 år.

- Det er med stor sorg, at jeg i dag har modtaget meddelelsen om, at tidligere statsminister Poul Schlüter er død. I dag går mine tanker til familien.

Sådan lyder det i en skriftlig meddelelse fra statsminister Mette Frederiksen (S).

Mette Frederiksen skriver, at Poul Schlüter var en særdeles respekteret og dygtig politiker, som brændte for Danmark.

- Han var en politiker og et menneske, som har sat aftryk i danskernes liv og vores fælles historie. Han var en stor politisk begavelse. Og formåede da også at blive den længst siddende statsminister siden 2. verdenskrig.

Lars Løkke Rasmussen: Et stort ikon

Mette Frederiksens forgænger på statsministerposten, Lars Løkke Rasmussen, der nu er løsgænger, mindes også Poul Schlüter

- Jeg tænker tilbage på Poul Schlüter med stor varme, siger han til TV 2.

- Jeg var i en lidt ubehagelig sitution med ham, da jeg var ung VU-formand, men har jo et stort ikon, og jeg havde stor respekt for ham, siger Løkke og fortæller, at han har taget imod mange gode råd fra Poul Schlüter.

Anders Fogh: Vil blive husket med stor respekt

En anden tidligere statsminister, Anders Fogh Rasmussen (V), har ligeledes skrevet et mindeord for Poul Schlüter. Han skriver ifølge Ritzau, at det er med 'tungt hjerte', at han modtog nyheden om dødsfaldet-

- Poul Schlüter er en af de mest betydningsfulde og indflydelsesrige personer i nyere dansk historie, og hans folkelige og bredtfavnende person vil blive husket med stor respekt af hele Danmark, lyder det fra Anders Fogh Rasmussen.

Helle Thorning: En sand statsmand

Også tidligere statsminister Helle Thorning Schmidt (S) sender en hilsen til Poul Schlüter. Det gør hun på Twitter, hvor hun på engelsk skriver:

- En sand statsmand og leder har forladt os. Tak Poul Schlüter for at tjene dit land. Så mange gode minder.

- Altid et glimt i øjet

Poul Schlüter døde 27. maj omgivet af sine nærmeste. Han blev 92 år.

Mette Frederiksen fremhæver hans pragmatisme og gode væremåde.

- I et årti med store og svære beslutninger vil han blandt andet blive husket for den pragmatisme, som på tværs af partier kunne skabe alliancer og resultater for Danmark. Arbejdsmarkedspensionerne for at nævne noget af det helt afgørende.

- Poul Schlüter var en folkekær politiker, godt og charmerende selskab. Altid med et glimt i øjet og i øvrigt en fremragende kommunikator, skriver Mette Frederiksen.

Poul Schlüter bliver bisat grundlovsdag fra Holmens Kirke i København. Bisættelsen og den efterfølgende mindehøjtidelighed er af hensyn til gældende restriktioner kun for inviterede, lyder det i en meddelelse fra de konservative.