Coronavirus

Coronapas kan bruges i hele EU fra 1. juli

Henrik Ullum, direktør i Statens Serum Institut (SSI) ser frem til det nye coronapas.

- Jeg synes, der er grund til stolthed over, at vi allerede nu kan præsentere det nye coronapas.

Sådan siger finansminister Nicolai Wammen på et pressemøde, hvor det nye coronapas bliver præsenteret.

Coronapasset vil udover at kunne bruges herhjemme også bruges til rejser i EU fra 1. juli.

- Passet symboliserer, hvor langt vi er i Danmark. De seneste tal viser, at 20 procent af os er færdigvaccineret, siger Nicolai Wammen.

Vil gøre hverdagen nemmere

Coronapasset vil gøre hverdagen nemmere for danskerne, siger finansministeren.

- Man vil ikke have behov for at vise både coronapas og ID, hvis man for eksempel skal ind på biblioteket, siger Nicolai Wammen.

Man vil stadig kunne få coronapasset som et stykke papir, hvis man ønsker det, understreger finansministeren.

- Det vi får nu er en app, som gør det nemmere for både os borgere og for dem, der skal kontrollere det, siger sundhedsminister Magnus Heunicke.

Han oplyste også, at der er 997 nye smittede med coronavirus.

SSI-direktør: En støtte til god adfærd

Henrik Ullum, direktør i Statens Serum Institut (SSI), ser frem til et nyt coronapas, der, ifølge ham, bliver mere brugervenligt.

- Coronapasset bliver en støtte til den gode adfærd vi har med at lade os teste og i øvrigt også lade os vaccinere, siger Henrik Ullum.

Han understreger, at det nye coronapas ikke betyder ændringer i reglerne.

- Det nye coronapas ændrer som sådan ikke ved reglerne, men gør det meget let at vise at ens coronapas er grønt. Og det bliver også let, for dem der skal tjekke passet at se at det er gyldigt. Der bliver mindre bøvl, siger Henrik Ullum.

Erhvervslivet glad for coronapas

Administrerende direktør i Dansk Industri, Lars Sandahl, er begejstret for det nye tiltag, der vil være med til at højne mobiliteten og bringe glæde til de mange danskere, der trænger til at komme ud at rejse.

I Dansk Erhverv deler administrerende direktør Brian Mikkelsen den opfattelse, og han er imponeret af den løsning, der er fundet, der både kan få gang i erhvervslivet og sommerdanmark.

- Coronapasset er både enkelt og sikkert, og det kan fungere til koncerter eller ligende, en del af branchen, der virkelig har haft brug for løsninger længe ,siger Brian Mikkelsen.