Coronavirus

Antallet af smittede efter guldfesten i Brøndby stiger

Styrelsen for Patientsikkerhed opfordrer alle, der har deltaget i festlighederne, til at lade sig teste i dag eller i morgen og igen om to dage.

17 personer er nu registreret smittede med coronavirus blandt deltagerne i guldfesten omkring Brøndby Stadion. Det skriver Styrelsen for Patientsikkerhed på Twitter.

Flere tusinde Brøndbyfans fejrede i mandags for første gang siden 2005, at superligatrofæet endte på Vestegnen.

Antallet af tilskuere var egentlig begrænset til lidt flere end 8000, men yderligere tusinder af fans mødte op foran stadion. Inden kampen var de mange fans samlet i optog med kurs mod Brøndby Stadion, og mange af dem endte efter slutfløjtet inde på banen og tribunerne.

Styrelsen for Patientsikkerhed opfordrer nu alle, der har deltaget i festlighederne, til at lade sig teste i dag eller i morgen og igen efter yderligere to dage.

Mest ekstreme hændelse herhjemme

Onsdag kaldte direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed, Annette Lykke Petri, hændelsen for ekstrem.

- Det er jo det mest ekstreme tilfælde, vi har set, når det kommer til muligheden for smittespredning ved en enkelt begivenhed herhjemme. Det tætteste, vi har været på noget lignende, var Black Lives Matter-demonstrationen for knap et år siden, siger Anette Lykke Petri til TV 2.

De smittede har ifølge styrelsen været bredt fordelt. Der er registreret tilfælde i den store fællesmarch, i relation til tilskuer på stadion og til festligheder efterfølgende.

Derfor har det været mange muligheder for at smitte på kryds og tværs, og nu er i alt 17 personer altså registeret smittet.

Nyt fodboldopgør venter

Fredag venter endnu et fodboldarrangement, der kan tiltrække mange tilskuere, når AGF tager imod AaB på Ceres Park i Aarhus i kampen om kvalifikation til UEFA Europa Conference League.

I den forbindelse har Styrelsen for Patientsikkerhed på Twitter nu opfordret alle, der skal deltage, til at downloade smittestop-appen.