Coronavirus

Knap 40 gymnasieelever er smittet i Silkeborg

Kommunen er ikke i risiko for at blive lukket ned trods de smittede gymnasieelever.

Fra lørdag til mandag er knap 40 elever fra Silkeborg Gymnasium testet positive for coronavirus. Det skriver Midtjyllands Avis.

Alle eleverne går i 3.g, og de mange tilfælde kan spores tilbage til to private fester, hvor de er gået fra den ene fest til den anden.

Silkeborg Gymnasium har sendt fem klasser hjem for at undgå yderligere smittespredning, skriver avisen.

Først når de har fået to negative testresultater, kan de vende tilbage. De elever, der er testet positive, må ikke komme på skolen i 14 dage fra testdagen.

- Vi mener, at vi har fået smitten inddæmmet til ”kun” de fem klasser i stedet for, at det er blevet spredt over det hele, men nu holder vi selvfølgelig meget øje med, hvad der sker. Vi holder lidt vejret lige nu, siger Tina Riis Mikkelsen, der er konstitueret rektor, til Midtjyllands Avis.

I alt er 93 personer i Silkeborg Kommune konstateret smittet de seneste syv dage. Ud af dem er knap 40 altså gymnasieelever.

Smitten stiger blandt unge

Tidligere på måneden meldte Styrelsen for Patientsikkerhed ud, at smitten stiger markant blandt de unge mellem 15 og 24 år i Danmark.

Ifølge styrelsen sker smitteudbruddene særligt på skoler, gymnasier og til fester.

Anette Lykke Petri, direktør hos Styrelsen for Patientsikkerhed, sagde i den forbindelse til TV 2, at udbruddene blandt de unge har en størrelse, som kan nedlægge hele sogne.

- Det er udbrud, som så har mulighed for at forplante sig videre, når de unge går hjem til familien og smitter der. Og så kan forældre tage det med på arbejde. Derfor gælder det stadig om at holde lidt igen. Sådanne udbrud kan få konsekvenser for andre end de unge selv, siger hun.

Silkeborg har efter de nye smitteudbrud et testkorrigeret incidenstal på 99 smittede per 100.000 borgere. Dermed er kommunen stadig et stykke fra nedlukning, som kræver et incidenstal på 250.

Vær opmærksom på retningslinjer

Anette Lykke Petri understreger, at de unge selvfølgelig skal have lov til at leve deres liv, men at de bliver nødt til at være opmærksom på de retningslinjer, der findes lige nu.

- Det er en god idé at lade sig teste, inden man går til fest eller deltager i en større social sammenkomst. Og så skal man fortsat huske på god håndhygiejne og ikke mindst afstand, lyder rådene fra direktøren.

På Silkeborg Gymnasium er rektoren ikke skuffet over de unge 3.g'ere. Hun siger til Midtjyllands Avis, at når vi som samfund har besluttet at åbne mere op, så er der også en risiko for, at flere bliver smittet.