Smitten stiger i Aalborg - politiet udpeger festgade som hotspot
I øjeblikket er det tilladt at samles op til 75 personer udendørs, mens det fra 21. maj stiger til 100 personer.
Festgaden Jomfru Ane Gade i Aalborg bliver fra torsdag til et coronahotspot. Det oplyser Nordjyllands Politi onsdag i en pressemeddelelse.
Den nordjyske by har den seneste tid oplevet stigende smittetal, og incidenstallet er nu på samme niveau som i midten af januar, hvor store dele af landet var lukket ned. Hvis udviklingen fortsætter, kan kommunens testkorrigerede incidenstal passere 200.
Tiltaget i Jomfru Ane Gade betyder, at politiet vil holde ekstra øje, og hvis ikke anvisninger følges, vil politiet kunne udstede et decideret opholdsforbud. Politiet ønsker at undgå, at for mange mennesker klumper sig sammen i gaden - særligt ved lukketid.
Bekymret kommune
Det er i høj grad de unge, der er med til at bære smitten i Aalborg. De unge i alderen 16 til 29 år udgør omkring 70 procent af de nysmittede.
På rådhuset vækker de stigende tal bekymring hos Ældre- og Handicapforvaltningen, der står i spidsen for Aalborg Kommunes kriseberedskab.
- Vi vil gerne minde om, at selvom samfundet åbner mere op, er det vigtigt at blive ved med at passe på. Det kan være én fest, der kan være årsag til, at en hel kommune eller sogn må lukke ned. Vi skal undgå en nedlukning, da det især går ud over de unge, siger Jan Nielsen, der er direktør i Ældre- og Handicapforvaltningen i en pressemeddelelse.
Hvis incidenstallet overstiger 250, kan en kommune blive pålagt at lukke helt ned.
Og for at imødegå udfordringen med mange unge smittede vælger det lokale politi at målrette indsatsen byens festgade.
- Vores patruljer vil befinde sig i og omkring Jomfru Ane Gade, hvor vi vil gå i dialog med gæsterne - særligt omkring lukketid, så vi undgår, at gæsterne klumper sig for meget sammen, når de forlader gaden, siger Claus Danø, der er politiinspektør hos Nordjyllands Politi i samme pressemeddelelse.
Få hotspots i Danmark
Udover det nyudnævnte coronahotspot i Jomfru Ane Gade, er det kun hos Fyns Politi, at man i øjeblikket har udpeget hotspots. Det fremgår af oversigten på coronasmitte.dk.
Her har politiet opmærksomheden rettet mod følgende steder:
- Odense, Gråbrødre Plads
- Odense, Munke Mose
- Odense, Eventyrhaven
- Svendborg, Christiansminde Strandpark
Hvis et sted er udpeget som hotspot, vurderer politiet, at der er risiko for, at mange mennesker samles, mens de opfordrer borgere til ikke at opholde sig på stedet.
I øjeblikket er det jævnfør forsamlingsforbuddet tilladt at samles op til 75 personer udendørs, mens det fra 21. maj stiger til 100 personer.
Sidste år var der udpeget coronahotspots på tværs af landets politikredse.