Samfund

Her er Danmarks sødeste kassedame

Den 62-årige kassemedarbejder har arbejdet i udlandet i 20 år, og da han kom hjem, smøgede han ærmerne op og gik ud og præsenterede sig selv.

Indimellem går kunder igennem ved kasse 1 i Meny i Harlev. Ikke fordi de har handlet. Men fordi de vil hilse på 62-årige Jørgen Sørensen, der står bag kassen.

Han startede egentlig med at gøre rent i supermarkedet i 2019, men i et år har han nu gjort en dyd ud af at give hver enkelt kunde en oplevelse, når de betaler for deres varer eller skal have hjælp med at finde det, de leder efter.

Og nu er Jørgen Sørensen kåret som Danmarks sødeste "kassedame" 2021.

Danmarks sødeste kassedame

Det er ugebladet 'Hjemmet', som hvert år i otte år har kåret Danmarks sødeste kassedame m/k. 

Alle, som kender en kassedame, de gerne vil nominere, kan fortælle historien til 'Hjemmet' og indstille vedkommende til prisen. 

- Jeg vidste ikke engang, at der var den her konkurrence, så det er ikke noget med, at jeg har forstillet mig på nogen måde. Man er sådan, som man er. Og så er jeg også bare en people's person (en der godt kan lide at snakke med andre mennesker, red.).

Solgte vitaminer i Indonesien

Det lå ikke ligefrem i kortene for Jørgen Sørensen, at han skulle være kassemedarbejder i Harlev. Han har gennem årene været forretningsmand i forskellige firmaer, og i 1998 nåede han et punkt i sit liv, hvor han ville ud i verden.

Da jeg kom hjem og hverken havde en master eller ph.d., var der ikke andet for end at smøge ærmerne op og ud og præsentere mig selv

Jørgen Sørensen

- Jeg havde det sådan, at "nu skal vi ud og baske med vingerne", siger Jørgen Sørensen.

Og før han fik set sig om, befandt han sig med en kammerat i Florida. Der mødte han en mand, som ejede fire vitaminfabrikker, og Jørgen Sørensen foreslog, at han kunne tage produktet med til Indonesien.

Produktet endte med at blive solgt i over 4000 butikker i Indonesien, og Jørgen Sørensen blev i udlandet i de følgende 20 år.

Startede som rengøringsmand

Indtil han en dag i 2019 atter stod i Danmark.

- Og da jeg kom hjem og hverken havde en master eller ph.d., var der ikke andet for end at smøge ærmerne op og komme ud og præsentere mig selv.

62-årige Jørgen Sørensen med de gaver, han har vundet.

Og det gjorde han. Så Jørgen Sørensen startede som rengøringsmand i Meny og rykkede derefter til kassen.

- Jeg kunne godt lide stemningen og menneskerne i butikken, fortæller han om dengang, han startede i Meny.

Han gør en dyd ud af at betjente hver enkelt kunde, selvom han aldrig har været kassemedarbejder før.

- Jeg har det sådan med mine kunder, at "nu går du igennem kassen, så jeg har opmærksomhed på dig. Det er dig, der bliver betjent, og det er dine varer, det gælder".

- Og så er det fuldstændig underordnet, hvor mange kunder der har været inden. For hvis man behandler hver kunde som en individuel person, glider det hele meget nemmere, siger Jørgen Sørensen.

Ting varer ikke evigt

Han beskriver sig selv som en, der aldrig har gået efter de lavthængende frugter, for det "synes han er lidt mærkeligt". Og han har absolut ingen intentioner om at lade sig pensionere.

- Jeg vil hellere dø i kamp end siddende i en sofa med en fjernbetjening i hånden, siger han.

Og nu sidder der måske nogen og tænker, hvorfor en tidligere forretningsmand, der har boet i udlandet i 20 år, vil arbejde i Meny i Harlev.

Til det svarer Jørgen Sørensen:

- Man må bare indse, at ting varer ikke evigt. Og man skal være villig til at møde livet på den måde, at alt kan ske. Det betyder selvfølgelig ikke, at det eventyrlystne gen er væk.

For han skulle have haft gang i nogle projekter ude i verden, men rejserne satte corona en stopper for.

Og så må man bare få det bedste ud af det, mener han.