Samfund

Supermarkedskæde bøjer sig efter Mette F.-forside - erkender, det var en "skævert"

Salling Group, som ejer Netto, kalder forsideteksten for en klar "skævert".

Hele Danmarks Mette.

Sådan lyder overskriften på Nettos gratismagasin, Lime, som i denne måned har statsminister Mette Frederiksen på forsiden.

Overskriften har dog vakt genlyd, særligt blandt Twitters brugere, hvor flere proklamerer, at det er slut med at handle i Netto og Salling Groups andre butikker.

Blandt kritikerne er blandt andre Dansk Folkepartis Hans Kristian Skibby.

Også den tidligere Venstre-minister Søren Pind har bemærket forsiden, som får et par kritiske ord med på vejen på det sociale medie.

Salling Group: Vi har ikke noget at gøre med udgivelsen

Søndag fik kritikken Salling Groups administrerende direktør, Per Bank, til at sætte sig til tasterne på netop Twitter.

Også Salling Groups presseafdeling kalder over for TV 2 forsideteksten en "skævert".

Herfra forklarer man dog, at Salling Group ikke har noget at gøre med den redaktionelle proces, og at man arbejder efter et armslængdeprincip, når det gælder udgivelsen.

- Hos Salling Group er vi ikke eksperter i magasinproduktion. Derfor er Lime 100 procent udliciteret, siger Mads Grand, som er pressekonsulent hos Salling Group.

Også Nettos administrerende direktør, Michael Løve, erkender, at overskriften kunne have været mere neutral.

Arbejder også for Socialdemokratiet

Hos bureauet OTW, som har stået for at udgive magasinet Lime gennem de seneste 17 år, indrømmer man, at man denne gang har ramt ved siden af.

- Vi har journalistisk behandlet Mette Frederiksen som alle andre forsidekvinder. Men i den her situation er overskriften på forsiden blevet for unuanceret, og det beklager vi, lyder det fra bureauet i en skriftlig udtalelse.

OTW står blandt andet også for at levere design og grafisk produktion til Socialdemokraten, som er Socialdemokratiets medlemsblad.

Det ser Salling Group dog ikke som et problem.

- OTW står for rigtig mange forskellige udgivelser, så vi må klart antage, at de er i stand til at adskille det redaktionelle fra hinanden.

TV 2 ville gerne have haft muligheden for at stille OTW uddybende spørgsmål i forbindelse med virksomhedens skriftlige udtalelse. Blandt andet om, hvordan man sørger for at holde forskellige kunders interesser adskilt. OTW er dog ikke vendt tilbage på TV 2s henvendelser.

Lime har tidligere haft flere kvindelige politikere på forsiden. Blandt andre Enhedslistens Pernille Skipper og den tidligere Venstre-profil Inger Støjberg.