Samfund

Ekstra Bladets redaktør afviser kritik fra Nynne Sass Larsen

Som datter af en toppolitiker blev Henrik Sass Larsens rockerforbindelser vekslet til mobning i skolen for hans nu 21-årige datter.

Ord kan gøre ondt. Stærke ord i overskriftform kan sætte en barndom på fuldt stop.

Sådan lød det fra Nynne Sass Larsen, da hun i Jyllands-Posten for nylig opsummerede sine ti år gamle oplevelser fra en barndom, hvor hendes far, den tidligere socialdemokratiske toppolitiker Henrik Sass Larsen, skabte overskrifter på grund af sine forbindelser til en rocker.

Nynne Sass Larsen har i den forgangne uge beskrevet sine oplevelser som datter af en far, der var under massiv mediebevågenhed.

- Vi starter i 2011, hvor I, chefredaktører på B.T. og Ekstra Bladet, skriver med store sorte bogstaver på en gul breakingforside, at min far er rocker, skriver Nynne Sass Larsen.

Den pågående og kritiske journalistik førte til, at Nynne Sass Larsen blev mobbet i skolen. Og det har affødt en debat om, hvorvidt medierne har et særligt ansvar, når der er børn involveret.

Offentlige personer står selv til ansvar

Det afviser chefredaktør Kristoffer Eriksen i denne uges udgave af 'Presselogen'.

- Jeg synes, at spørgsmålet om børn eller ikke børn er irrelevant, når det kommer til offentlige personer, fordi man har placeret sig i den offentlige debat og må stå til ansvar for sine handlinger, siger Kristoffer Eriksen, som også anfægter præmissen om, at Ekstra Bladet har kaldt Henrik Sass Larsen for rocker.

Redaktøren erkender dog, at der påhviler medierne et ansvar for præcision og proportioner.

- Vi medier har et kæmpestort ansvar, når vi trykker på publiceringsknappen. Vi skal skrive korrekt, og det skal have en proportionalitet, siger Kristoffer Eriksen.

Historierne handlede om Henrik Sass Larsens forhold til rockeren Torben Ohlsen Jensen, populært kaldet Suzuki-Torben. Det førte siden til, at Sass Larsen efterfølgende ikke kunne sikkerhedsgodkendes af PET og derfor i første omgang heller ikke blev minister i Helle Thorning-Schmidts regering.

Personsager fylder noget

Jacob Nybroe, chefredaktør på Jyllands-Posten hvor Nynne Sass Larsens kronik blev udgivet, erkender, at højtprofilerede personsager ikke helt er til at komme udenom.

- Personsager fylder også noget, og jeg er for eksempel ikke enig med Nynne Sass Larsen, når hun skriver, at man skal gå efter bolden snarere end manden. Nogle gange er manden jo bolden, siger Jacob Nybroe.

Jakob Kwon, der er nyhedschef på TV 2, opfordrer til selvransagelse på baggrund af den nu ti år gamle mediestorm mod Henrik Sass Larsen.

- Jeg synes godt, at man kan lytte til Nynne Sass Larsens pointe og spørge, om der nogle gange kan være en tone, som bliver for hård. Har vi en tendens til at glemme, at der er mennesker bag, og skal vi som medier overveje, om der er noget at korrigere i forhold til tonen? siger Jacob Kwon.

Henrik Sass Larsen nåede at være erhvervs- og vækstminister fra 2013 til 2015, men stoppede i politik i 2019.

Siden da har han været administrerende direktør for DVCA, Brancheforeningen for virksomhedsinvestorer i Danmark.