Coronavirus

Hørsholm lukker dele af erhvervslivet

Incidenstallet i Hørsholm Kommune er blevet så højt, at erhvervslivet i kommunen skal til at lukke ned.

Knap som glæden over at kunne åbne igen nåede at ramme borgerne i Hørsholm Kommune, bliver butikkerne i området nødt til at lukke.

Det står klart, efter at store dele af erhvervslivet i kommunen nu skal lukke som følge af for høje smittetal efter et coronavirusudbrud, der startede blandt en gruppe gymnasieelever på Rungsted Gymnasium.

Det siger Morten Slotved, der er borgmester i Hørsholm for Det Konservative Folkeparti til TV 2. Han er dog ikke tilfreds med, at hans kommune skal lukke.

- Jeg kunne godt have tænkt mig, at man lige holdt hestene lidt og ventede med at lukke ned på butikssiden, siger han.

Nedlukningen træder i kraft søndag 9. maj.

Følgende forventes at lukke ned i Hørsholm Kommune:

  • Lukning af udvalgsvarebutikker
  • Lukning af forlystelsesparker med videre
  • Lukning af serveringssteder
  • Lukning af indkøbscentre, arkader, basarer og stormagasiner
  • Lukning af liberale serviceerhverv og køreskoler
  • Lukning af konferencecentre
  • Private arbejdsgivere opfordres til at lade medarbejdere arbejde hjemmefra så vidt muligt

Når Hørsholm Kommune syv dage i træk er kommet under incidenstal på 250 smittede, kan kommunens erhvervsliv lukke op igen. Hørsholms incidenstal er i dag 322.

Fodboldaften spredte smitte

Hørsholms nedlukning kan ifølge borgmesteren spores til en hyggeaften blandt en gruppe gymnasiedrenge, der var mødtes for at se fodbold i fjernsynet.

Ti drenge var samlet for at se semifinalen i Champions League, og ni af drengene blev efterfølgende smittet med covid-19.

Derefter har drengene bragt smitten videre til deres familier og venner, og dermed er smitten i kommunen steget markant på få dage.

Men Morten Slotved holder fast i, at man ikke må bebrejde nogen af drengene, da arrangementet var helt inden for skiven af, hvad der er tilladt.

- Det kunne ligeså godt være min nabo og mig, der stod i den situation, siger han og fortsætter:

- Der er ikke noget, vi skal sige til de drenge, for de er ikke skyld i det her.

Virksomheder kan få kompensation

De virksomheder, der nu skal lukke ned, kan stadig søge om kompensation gennem de forskellige kompensationsordninger.

Det fremgår af Erhvervsministeriets hjemmeside.

Her skriver ministeriet, at virksomhederne vil kunne modtage kompensation for op til 90 procent af deres faste udgifter, ligesom de også kan søge lønkompensation.

Morten Slotved synes dog, at der helt generelt mangler en debat om, hvorvidt erhvervslivet overhovedet bør lukke ned i tilfælde som den, vi nu ser i Hørsholm.

- Jeg ville rigtig gerne have haft, at erhvervslivet var åbnet, siger han og peger på, at Hørsholm Kommune har intensiveret både på testområdet og skiltning af retningslinjer.

Han opfordrer samtidig til, at borgerne ikke tager til andre byer for at benytte sig af erhvervslivet der, fordi Hørsholms butikker har brug for kunderne.

Dette er breaking news på TV2.DK. Vi arbejder lige nu på at få yderligere oplysninger, og vi anbefaler derfor, at du vender tilbage om kort tid for at få seneste nyt.