Coronavirus

TV 2 erfarer: Regeringen vil lave sommerhjælpepakke til 1,6 milliarder kroner

Pakken præsenteres af fire ministre torsdag og skal herefter forhandles på plads blandt Folketingets partier.

Foråret går på hæld. Det samme gør en række hjælpepakker med udgangen af juni.

Men regeringen er klar med en såkaldt sommerhjælpepakke, der skal stimulere dele af dansk økonomi.

Det erfarer TV 2 forud for regeringens udspil bliver præsenteret på et pressemøde torsdag, hvor fire ministre forventes at deltage.

- Så vidt vi erfarer, drejer det sig om en sommerpakke til en samlet værdi af omkring 1,6 milliarder kroner, som så skal forhandles på plads blandt Folketingets partier, fortæller TV 2s finanskommentator Ole Krohn.

Designet i takt med udfasning

I slutningen af marts måned nåede Folketingets partier til enighed om at udstikke rammerne for en sommerpakke målrettet kultur- og oplevelsesøkonomi. Og det er også det område, man sigter imod med planerne for den sommerpakke, der nu er på trapperne.

Fra juli skal hjælpepakkerne designes på en ny måde, så de bliver udfaset, i takt med at samfundet genåbnes, fremgår det af aftaleteksten.

- Man vil gå efter efter at støtte udsatte brancher som hotel, restaurant og de dele af oplevelsesindustrien, som stadig er underlagt restriktioner, siger Ole Krohn.

Det er finansminister Nicolai Wammen, som har inviteret til pressemøde i Rentekammersalen i Finansministeriet torsdag. Han vil ifølge TV 2s oplysninger blive flankeret af skatteminister Morten Bødskov, erhvervsminister Simon Kollerup, samt kultur- og kirkeminister Joy Mogensen.

Vil lokke danskerne

I den pakke, regeringen går til forhandlingsbordet med, er pengene tænkt fordelt på en række områder, som også gerne må lokke danskerne til at holde ferie i Danmark.

- Den største post vil gå til hoteller og restauranter, der vil få mulighed for at markedsføre fælles initiativer for cirka 400 millioner kroner. Museer og andre dele af kulturlivet får omkring 300 millioner til nedsat eller gratis entre, mens billig indenrigstransport i form af Orange togbilletter og nedsatte færgepriser som udgangspunkt vil få i nærheden 200 millioner kroner, siger Ole Krohn.

Sommerpakken kommer ikke mindst til at hjælpe København, som i snart halvandet år har været ramt af vigende milliardindtægter fra den den pandemi-ramte masseturisme.

Og da statsminister Mette Frederiksen holdt tale 1. maj gav hun da også offentligheden et vink om, at der kunne være hjælp på vej med adresse til landets hovedstad.

- Som mange andre kriser har corona ramt skævt. Geografisk. København er bare ikke det samme uden turister. Og særligt nogle brancher er udsatte. Derfor vil regeringen i næste uge præsentere en indsats, der er målrettet jer.