Coronavirus

Syv procent af danskerne har nu været smittet

Hvis man regner vaccinerede danskere med, har lige knap hver femte dansker udviklet antistoffer mod coronavirus.

Ifølge en ny undersøgelse fra Statens Serum Institut (SSI) tyder det på, at 7 procent af danskerne over 12 år har været smittet med coronavirus.

Det oplyser SSI i en pressemeddelelse på baggrund af en national undersøgelse, der følger pandemiens udbredelse i den danske befolkning, og hvor mange der har udviklet antistoffer.

Det er fjerde gang siden pandemien brød ud, at SSI har undersøgt for antistoffer - undersøgelsen dækker over marts og april 2021.

Andelen af danskere med antistoffer er steget markant

Ifølge den forrige undersøgelse fra SSI havde 3,9 procent af befolkningen antistoffer mod coronavirus, og dermed er andelen af danskere med antistoffer steget markant siden slutningen af november.

- Det afspejler, at der jo var meget smitte i samfundet hen over vinteren, oplyser seniorforsker på SSI, Steen Ethelberg.

Det svarer til, at mellem 325.000 og 375.000 personer over 12 år har været smittet, siden pandemien brød ud.

Ifølge de officielle tal fra Statens Serum Institut er 253.673 indtil videre blevet konstateret smittet med coronavirus.

Hver femte dansker har antistoffer

Medregner man det antal danskere, der efter vaccination har udviklet antistoffer mod coronavirus, har knap hver femte danske – 19 procent – nu udviklet antistoffer mod coronavirus.

Samtidig tyder undersøgelsen ifølge SSI på, at de fleste smittede bliver opdaget og fundet gennem test.

- Hver gang tre personer har været smittet, er de to af dem faktisk blevet testet positive. Det betyder, at der er færre uopdagede infektioner end tidligere. Det er positivt, da smittekæder dermed kan brydes, oplyser Steen Ethelberg.