Coronavirus

- Smukfest, som vi kender den, er aflyst, siger talsmand

Nu vil arrangørerne bag festivalen i Skanderborg se, hvordan "armene kan bevæges". Der kommer en udmelding hurtigst muligt.

Arrangørerne bag Smukfest i Skanderborg havde indtil meget tidligt tirsdag morgen stadig et håb om, at festivalen kunne gennemføres i den første weekend i august.

Men med den nye aftale om en yderligere genåbning af Danmark må festivalen kaste håndklædet i ringen og "aflyse årets Smukfest, som vi kender den".

Det oplyser Søren Eskildsen, der er talsperson for Smukfest, til TV 2.

Om der kommer et mindre alternativ, er endnu uvist.

- Vi skal i maskinrummet nu i forhold til at se, hvilke alternativer der ligger i forhold til de restriktioner, der nu er meldt ud. Og hvad vi så kan gøre for at bevæge armene, siger Søren Eskilden.

- Jeg er enormt ærgerlig

Af den aftaletekst, som Folketingets partier natten til tirsdag er blevet enige om i forbindelse med den yderligere genåbning af Danmark, fremgår det, at sommeren bliver inddelt i to faser, når det gælder festivaler, større koncerter og sportsarrangementer.

Første fase løber fra 21. maj til 1. august, og her må festivaler, større koncerter og sportsarrangementer have op til 2000 deltagere opdelt i zoner med 200 i hver.

Anden fase løber fra 1. august, og den betyder, at blandt andet festivaler må have op til 5000 deltagere, der skal opdeles i sektioner med 500.

Smukfest falder ind under anden fase, og selvom der i aftaleteksten også står, at loftet for deltagere kan hæves til 10.000 deltagere, når det vurderes "sundhedsmæssigt forsvarligt", er det udelukket, at festivalen kan gennemføres som normalt, siger Søren Eskildsen.

- Jeg er selvfølgelig enormt ærgerlig over, at de (politikerne, red.) afskriver festivalerne nu. Vi mener, det er for tidligt i forhold til den dato (1. august, red.), hvor de generelle restriktioner er sat til at bortfalde.

Flere festivaler har tirsdag morgen helt aflyst sommeren 2021. Skanderborg Festival ligger altid i august, hvor alle danskere ifølge tidligere vaccineplaner stod til at være færdigvaccineret.

Mandag besluttede Sundhedsstyrelsen imidlertid af droppe vaccinen fra Johnson & Johnson, og det er nu uvist, hvordan den endelige vaccineplan nu kommer til at se ud.