Coronavirus

Positivprocenten stiger – over 0,5 for første gang siden januar

Der er det seneste døgn registreret ét coronarelateret dødsfald.

Det seneste døgn er 867 personer registreret smittet med coronavirus. Det viser tallene fra søndagens opdatering fra Statens Serum Institut.

De positive tests er fundet blandt 164.565 PCR-prøver, hvilket giver en positivprocent på 0,53.

Tallet viser, hvor stor en andel af PCR-prøverne der er positive og har påvist smitte. Positivprocenten bruges til at opgøre, hvor meget smitte der er i samfundet.

Siden seneste opgørelse lørdag er tallet steget betragteligt, hvor den lå på 0,36.

Det er samtidig første gang siden slutningen af januar, at andelen af nye smittetilfælde udgør over 0,5 procent af de udførte PCR-tests.

Positivprocenten har de seneste mange uger ligger stabilt med en værdi omkring 0,35 til 0,40.

Professor: Samfundet skal åbnes roligt op

Professor Hans Jørn Kolmos mener, at den øgede positivprocent er en påmindelse om, at udviklingen med hensyn til coronavirus hurtigt kan ændre sig herhjemme.

- Vi skal ikke gå i panik over positivprocenten, men vi skal i stedet følge udviklingen nøje og analysere, hvor den øgede smitte sker i Danmark, siger Hans Jørn Kolmos.

Søndagens opgørelse viser, at Billund nu er den kommune i Danmark, hvor incidenstallet er højest. Billunds incidenstal – antal smittede per 100.000 indbyggere – ligger på 278,5.

Kommunerne på den københavnske vestegn har ellers længe indtaget den lidet flatterende førsteplads over steder, hvor smittetrykket er højest.

Ifølge professoren viser den forøgede positivprocent, at det danske samfund ikke bare ukritisk kan åbnes op, men at det skal ske på en rolig og kontrolleret måde.

Flere indlagte

Antallet af indlæggelser stiger med 5 personer til i alt 179.

Det sker som følge af 23 nye indlæggelser, mens 18 coronapatienter er udskrevet det seneste døgn.

37 danskere er indlagt på intensivafdelinger, og blandt dem er 22 lagt i respirator. Det er en stigning på to personer, som kunstigt får hjælp til at trække vejret.

Samtidig er der det seneste døgn registreret ét coronarelateret dødsfald.

Samlet set er i alt 2490 danskere døde med covid-19 i kroppen i løbet af pandemien.