Samfund

Boligpriser ventes at stige mere end ti procent i år

Regeringen forventer, at boligpriserne vil stige med 10,4 procent i år og 3,2 procent næste år.

Da coronaen ramte Danmark, skabte det usikkerhed på boligmarkedet. Men usikkerheden varede ikke længe. Kort efter begyndte boligsalget at tage fart, og også i 2021 vil boligpriserne stige, forventer regeringen.

I år vil boligpriserne stige med 10,4 procent, mens stigningen i 2022 bliver 3,2 procent, forventer regeringen. Det fremgår af regeringens konvergensprogram, som blev præsenteret torsdag.

- Boligsalget har nået det højeste niveau i mange år. Det har ført til et kraftigt dyk i antallet af boliger til salg, og væksten i boligpriserne har været tiltagende. De seneste opgørelser viser, at denne udvikling er fortsat i starten af 2021. Prisfremgangen har været stærkest i og omkring København, hedder det.