Samfund

Restaurant har fået 332 bookinger: - Vi er klar

Restauranter landet over er klar til at byde gæster velkommen igen. Og der er stadig ledige pladser at finde.

Der bliver travlt på Danmarks restauranter onsdag og de kommende dage.

Det viser tal fra bookingsystemet Dinnerbooking, som anvendes af 850 restauranter.

Over 215.000 danskere har booket bord, siden onsdagens genåbning af restauranterne blev meldt ud i fredags.

Kødbyens Fiskebar i København er en af de restauranter, der genåbner onsdag, og personalet har haft travlt op til genåbningsdagen.

- Nu har vi knoklet i mange dage for at blive klar, og vi er klar. Maden stryger ud ad klappen 11.30. Ingen tvivl om det, siger Anders Selmer, der er medejer af Kødbyens Fiskebar, til TV 2.

Restauranten har 332 bookinger startende fra frokost og er den klare topscorer denne uge over antal bookinger hos Dinnerbooking. Og nu krydser medejeren fingre for, at den store interesse varer ved.

- Krigskassen er tom

For der skal dage og aftener med fulde borde til for at kompensere for de tab, som restauranten har oplevet under nedlukningen.

- De penge, vi havde tjent og sparet op de seneste 12 år, har vi sat til, siger Anders Selmer.

Derfor ser han frem til den dag, hvor restauranterne kan ryste de sidste restriktioner af sig.

- Krigskassen er tom, og de mange millioner vi har tabt, får vi ikke igen i denne eller næste uge. Så nu må vi arbejde hårdt for at tjene penge ind igen, siger han.

Masser af pladser

Det samme må andre restauranter rundt om i Danmark.

Men selvom der er kamp om de savnede restaurantstole, er der stadig ledige pladser at finde på små restauranter uden for de store byer.

- Der er travlt, og mange har fulde stuer. Men der er også ledige pladser og masser af chancer for at komme ud at spise, siger Dan Vogelius Hansen, der er relationsansvarlig hos Dinnerbooking, til TV 2.

Netop nu ser det godt ud for restauranterne, siger han og satser på, at det varer ved sommeren over.

- Vi har en helt klar forventning om, at der kommer til at ske et boom, og det kommer til at fortsætte et stykke tid. Det store spørgsmål er hvor lang tid, siger han.

Husk bordbestilling og coronapas

Mens mange danskere ser frem til at komme ud at spise de kommende, er der regler, som restauranterne skal overholde.

Især hvis maden serveres indendørs.

Der skal man som gæst huske at bestille bord, senest 30 minutter før man møder op. Derudover skal man huske både mundbind og coronapas, og at man maksimalt må være ti personer i et selskab.

For udeservering er der ikke nogen krav om mundbind og coronapas.