Coronavirus

Bar tager nyt tiltag i brug før genåbning

Erhvervsministeren har åbnet muligheden for at fjerne udskældt regel.

Få dig en hurtigtest og en fadøl, mens du venter på dit bord.

Sådan vil baren Warpigs i Kødbyen i København hive kunder inde fra gaden, når restauranter, caféer og værtshuse fra onsdag kan åbne igen.

Håbet er, at det nye tiltag kan give flere kunder i forretningen, siger driftsleder i Mikkeller, Jacob Gram Alsing, til TV 2. Mikkeller ejer Warpigs.

- Det er en service, som vi rigtig gerne vil tilbyde vores gæster – både for at gøre livet lettere for dem, men også så de har muligheden for at tage en spontan beslutning om at gå på restaurant, siger han.

Tiltaget kommer, efter flere restauratører og politikere har udtrykt utilfredshed med, at der forud for genåbningen af værtshuse er indført et krav om, at man - 30 minutter før man skal bruge det - skal booke et bord. Derudover er der også krav om et gyldigt coronapas.

Selvtest overvåget af bartendere

Testen kommer til at foregå som en selvtest i næsen og sker i samarbejde med sundhedsvirksomheden Practico.

Når folk selvtester, vil Warpigs' bartendere holder øje med, at det bliver gjort rigtigt, forklarer Jacob Gram Alsing. Svarerne på testene vil blive delt med sundhedsmyndighederne.

Jacob Gram Alsing, er det her en måde at omgå de politiske intentioner?

- Det er det ikke. Vi vil gerne tilbyde sikkerhed for vores gæster, og vi vil også gerne have vores forretning hurtigt i gang igen. Det her initiativ giver folk en ekstra mulighed for i sidste øjeblik at kunne gå ud.

Hvad gør I, hvis en tester positiv, mens han sidder og venter på et bord?

- Teststedet er adskilt fra den øvrige del af vores bar. Når man henvender sig til testen, er man isoleret fra resten. Hvis det er et positivt svar, mens man sidder og venter, går smitteopsporingen i gang, ligesom det ville ske alle mulige andre steder. Derudover sørger vi for, at der også bliver holdt afstand, mens man venter på sit svar, forklarer Jacob Gram Alsing.

Udover testene, hvor folk deler deres kontaktoplysninger med sundhedsmyndighederne, beder Warpigs også kunderne registrere sig med kontaktoplysninger i tilfælde af smitteudbrud. Den del er dog frivillig.

Heldagsreservation i Aarhus

På den lille aarhusianske restaurant Le Coq har man også tænkt sig at tage utraditionelle midler i brug, når der igen bliver åbnet.

Her kan gæsterne ikke længere reservere bord, men derimod reservere retten til at reservere.

Det giver mulighed for, at en kunde kan lave en reservation, der gælder hele dagen, men kun komme ind, hvis der er plads ved det bord, de har reserveret.

Hvis der ikke er plads, kan de komme tilbage senere på dagen og tjekke igen uden at skulle lave en ny reservation.

Udskældt regel

Den udskældte 30-minutters-regel kan dog allerede være på vej væk, før fadølshanerne bliver åbnet onsdag.

Det åbnede erhvervsminister Simon Kollerup (S) for mandag aften i et interview med DR.

- Jeg er ikke anderledes indrettet, at hvis man kan nå den samme effekt på anden måde, så lad os snakke om det, lød det fra ministeren.

Det skete, efter at det mandag kom frem, at reglen om en ventetid på 30 minutter ikke var en del af den aftale, som alle partier i Folketinget på nær Nye Borgerlige, var en del af.

Reglen var altså kommet til under udarbejdelsen af retningslinjerne.