Samfund

50 brandfolk og 22 slukningskøretøjer i aktion - fire vandrere mistænkt for storbrand

TV Syd logo
I samarbejde med TV Syd

Lørdag eftermiddag opstod en stor naturbrand ved Randbøl Hede, efter at fire vandrere brugte et trangia stormkøkken til at lave en kop kaffe.

Nu ligger brandårsagen til den voldsomme naturbrand på Randbøl Hede fast. Ilden er opstået ved, at fire bekendte på vandretur ville lave en kop kaffe.

- De medbringer det, der hedder et trangia stormkøkken, hvor man varmer vand op ved brug af brandbar væske eller en tablet. I naturen vælger de så, at de vil varme vand op til kaffe, og i den forbindelse opstår der ild i lyngen, siger vagtchef Hans Hoffensetz fra Sydøstjyllands Politi til Vejle Amts Folkeblad.

Ifølge vagtchefen forsøgte de fire venner selv at slukke ilden, men beplantningen var så tør, at branden bredte sig. Derfor alarmerede de brandvæsnet.

Afhøring af vidner

Lørdag var flere end 50 brandfolk og 22 brandbiler til stede for at slukke branden.

Ifølge vagtchef ved Trekant Brand Casper Christensen har der været tilkaldt hjælp fra otte brandstationer.

- Det er en rimelig omfattende brand, sagde han til TV 2 lørdag.

Naturbranden blev anmeldt omkring klokken 15 lørdag, og omkring klokken 18 var branden så meget under kontrol, at man var i gang med punktslukning af mindre brande i området.

Branden har været centreret omkring Frederikshåbvej, men røgen har været synligt langt væk. Der har ikke været fare for mennesker eller dyr i forbindelse med branden.

I 2018 var der også en stor naturbrand på Randbøl Hede. Dengang varede branden i over 3 døgn, og cirka 410 hektar skov og natur blev brændt af.

En brand breder sig lige nu ved Randbøl Hede.