Samfund

Britisk koreograf død kort efter aflysning i Danmark

Det Kongelige Teater i Danmark tog forestilling af programmet på grund af "uacceptabel adfærd" fra koreografen.

Den 35-årige britiske koreograf Liam Scarlett er fundet død. Det oplyser hans familie i en udtalelse til flere britiske medier.

Nyheden kommer, efter at Scarlett fredag fik aflyst sin forestilling på Det Kongelige Teater efter beskyldninger om krænkende adfærd.

- Det er med stor sorg, at vi kan fortælle om Liams tragiske og alt for tidlige død, siger familien, der hverken oplyser dødsårsag eller -tidspunkt.

Teaterchef er "dybt berørt"

Den 35-årige koreograf var indtil fredag i gang med at sætte balletten 'Frankenstein' op på Det Kongelige Teater i København.

Men fredag kort før frokost udsendte Det Kongelige Teater en pressemeddelelse, hvoraf det fremgik, at forestillingen var taget af programmet.

Det skete, efter at teateret var blevet opmærksom på, at Liam Scarlett havde haft en ”uacceptabel adfærd” over for flere personer på Det Kongelige Teater under prøveforløb i 2018 og 2019.

- Vi ønsker derfor indtil videre ikke at opføre den pågældende koreografs værker, og 'Frankenstein' i foråret 2022 er derfor aflyst, lød det fra teaterchef Kasper Holten i pressemeddelelsen fredag.

TV 2 har lørdag været i kontakt med Det Kongelige Teater. De er ikke direkte blevet informeret om Liam Scarletts død, men de har læst familiens udtalelser i britiske medier.

Hans død ryster teaterchef Kasper Holten.

- Vi er dybt berørte af nyheden om Liam Scarletts død. Vores tanker går til hans efterladte. Vores fokus er nu på vores medarbejdere og på at hjælpe og støtte dem i den kommende tid, lyder det fra Kasper Holten i et skriftligt svar til TV 2.

Anklaget for krænkelse før

Da Liam Scarlett fredag blev anklaget for krænkende adfærd, var det ikke første gang, at det skete.

I 2020 blev han genstand for en undersøgelse i Royal Ballet i London efter anklager om krænkende adfærd.

Selvom undersøgelsen ikke fandt "nogle sager at følge, hvad angår studerende ved Royal Ballet School", blev Liam Scarletts kontrakt med den britiske ballet annulleret.

Samme år blev han også undersøgt for krænkende adfærd i Australien. Heller ikke her blev der fundet bevis for krænkende adfærd, skriver Berlingske på baggrund af informationer fra The Guardian.