Samfund

Brandfolk massivt til stede ved stor naturbrand

Branden er ikke til fare for mennesker på nuværende tidspunkt.

Flere end 50 brandfolk fra ni forskellige stationer har lørdag eftermiddag kæmpet med at få kontrol over en større naturbrand ved Randbøl Hede, der ligger syd for Billund.

Branden opstod omkring klokken 15. Og det er endnu uklart, hvordan den opstod.

Brandmyndighederne oplyser, at branden næsten er slukket, men at de vil holde øje med området natten i gennem for at sikre, at branden ikke blusser op igen. Det skriver Trekantsområdets Brand på Twitter.

"Hold jer væk"

Branden var på intet tidspunkt til fare for hverken mennesker eller beboelse, men vagtchef hos Trekant Brand Casper Christensen havde alligevel en klar opfordring til de nysgerrige tidligere lørdag.

Politiet er også til stede.

- Hold jer væk. Det er vigtigt, at vi kan få kontrol med branden, før den spreder sig yderligere, og det er noget nemmere, hvis vi får arbejdsro, sagde han til TV 2.

- Vi ved endnu ikke, hvor stort et område branden har spredt sig over, men vi er til stede med 22 brandbiler og ved at danne os et overblik, siger Casper Christensen, der er vagtchef ved Trekant Brand, til TV 2.

Mere end 50 brandfolk kæmper mod branden.

Ifølge TV Syd var der også i 2018 en større brand på Randbøl Hede, hvor 410 hektarer natur blev brændt af. Dengang varede branden tre dage.